Trump'tan sürpriz rahip Brunson açıklaması! Erdoğan detayı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un serbest bırakılması sürecine ilişkin, ''Geçen sene çok güçlü bir adamla kısa ve saygılı bir müzakerenin ardından Rahip Brunson'ı eve getirdik ve sonra Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arkadaş olduk." dedi.

Trump'tan sürpriz rahip Brunson açıklaması! Erdoğan detayı
Trump'tan sürpriz rahip Brunson açıklaması! Erdoğan detayı
GİRİŞ 24.09.2019 11:07 GÜNCELLEME 24.09.2019 11:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, ABD tarafından BM Genel Merkezi'nde düzenlenen "Dini Özgürlüklerin Korunması için Küresel Çağrı" adlı toplantıda konuştu.

 

 

Konuşmasında, ABD'li rahip Brunson'ın serbest bırakılması sürecine değinen Trump, "Geçen sene çok güçlü bir adamla kısa ve saygılı bir müzakerenin ardından Rahip Brunson'ı eve getirdik ve sonra Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arkadaş olduk" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak kendisine Brunson'ın masum olduğunu söylediğini aktaran Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum" dedi.

 

 

Trump, ABD yönetimin din özgürlüğü ve dini mekanlarla ibadet yerlerinin korunmasına ilave 25 milyon dolar ayıracağını da kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • c.cey 4 yıl önce Şikayet Et
    Dini Özgürlüklerin Korunması için Küresel Çağrı yapıyormuş, ulan adam ABD ünversitesinin İslam dini üzerine yaptığı çalışmayı durdurmaları için ödenek kesme tehdidi yapıyor, sonra yaptığı çağrıya bakın, Adam Tam Haçlı kafalı Derdi islam derdi müslüman ülkeler islam coğrafyası bu coğrafyanın zenginlikleri hedefi hala çıkıp aklı başında bir siyasetçi bunu açıklamaya ortaya koymaya cesaret edemiyor, Türkiye güçleniyor IMF i Türkiyedeki piyonlarına gönderiyor, ne planlıyorlarsa göreceğiz yakında hükümete karşı neler ortaya atacaklar
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    din özgürlüğü ve dini mekanlarla ibadet yerlerinin korunmasına ilave 25 milyon dolar ayırdık derken.. yani misyonerlik faliyetlerine yani ülkeleri karıştırmak için bizguna uğratmak için ajanlık yapan din adamlarınıza yardım için değilmi seni kırmızı şeytan....yermi lan anadolu çocuğu
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki bizim papası niye eve göndermiyorsun
    Cevapla
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz TC olarak her zaman sözümüzü tuttuk.Malesef Amerika dan bunu söyleyemeyiz.siz her zaman teröristlerin tarafını seçtiniz ve halen seçiyorsunuz.
    Cevapla
  • İlyas 4 yıl önce Şikayet Et
    Dini özgürlük derken sadece Hristiyanlara ve yahudiye özgürlük değil mi. Saçma sapan uydurduğunuz terör örgütleriyle tüm Sünni İslam coğrafyasını El Kaide, Deaş vs . ile karalıyor sonra da bombalıyorsunuz bu mudur özgürlük.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'