Rusya'dan dikkat çeken 'Türkiye çok haklı' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin, "Ankara bu isteğinde çok haklı çünkü şu an ABD'nin kontrolündeki bölgeden sızan teröristler yüzünden sıkıntı yaşıyor" dedi.

Rusya'dan dikkat çeken 'Türkiye çok haklı' açıklaması
Rusya'dan dikkat çeken 'Türkiye çok haklı' açıklaması
GİRİŞ 28.09.2019 06:23 GÜNCELLEME 28.09.2019 06:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu görüşmeleri için New York'ta bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gazetecilerin sorularını yanıtladı. AA muhabirinin Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge ve Türkiye ile ABD arasındaki müzakerelere ilişkin sorusuna Lavrov, "Ankara bu isteğinde çok haklı çünkü şu an ABD'nin kontrolündeki bölgeden sızan teröristler yüzünden sıkıntı yaşıyor" yanıtını verdi. 

 

 

ÖZ YÖNETİM ORGANLARI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliği söz konusu olduğu için güvenli bölge konusuna "kayıtsız" olmadıklarını ve her iki ülkeyle de görüştüklerini söyleyen Lavrov, "Amerikalıların bölgedeki Kürtleri kullanıldığını" ve "öz yönetim organları oluşturmak için somut adımlar atıldığını" söyledi. 

 

 

Lavrov, ABD'nin BM Genel Kurulu görüşmelerine katılacak bazı Rus diplomatlara vize vermemesine ilişkin ise Moskova'nın gerekli adımları atarak karşılık vereceğini ifade etti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir yerde insanlar huzursuz,göz yaşı, ölüm varsa kendini büyük gören aslında içi boş ülkelerin yüzündendir al birini vur öbürüne.
    Cevapla
  • rusya pu rusya 4 yıl önce Şikayet Et
    rusyadan israilin işgal ettiği golan tepelerini geri alması bi çözüm sunar mi firatin doğusu için
    Cevapla
  • tc1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz tarih sahnesinde iken dünya barış içinde huzurla yaşamaktaydı biz tarih sahnesinden çıkınca dünyada barışta kalmadı huzurda kalmadı,ama bu böyle gitmeyecek bu düzen bizim elimizle düzelecek
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gazla çalışmıyor lavrov
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz önce Moskovadaki PKK temsilciliğini kapatın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi