Erdoğan'ın uyarısı hala hafızalarda! Durmuyorlar

ABD, Irak'tan Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgeye son bir haftada askeri ve lojistik destek sağlamak için 300 tır daha sevk etti.

Erdoğan'ın uyarısı hala hafızalarda! Durmuyorlar
Erdoğan'ın uyarısı hala hafızalarda! Durmuyorlar
GİRİŞ 04.10.2019 13:25 GÜNCELLEME 04.10.2019 13:26
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD, Suriye'de terör örgütü "DEAŞ ile mücadele" bahanesi adı altında terör örgütü YPG/PKK'ya destek vermeyi sürdürüyor.

 

 

Terör örgütüne askeri ve lojistik destek sağlayan ABD güçleri, bu kapsamda son bir hafta içerisinde, Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından terör örgütü işgalindeki bölgelere 300 tır daha gönderdi.

YPG/PKK işgalindeki bölgelere gönderilen tırlarda üs inşasında kullanılan "TWall" adlı dayanıklı hazır beton bloklar, arazi araçları, jeneratörler, çok miktarda yakıt tankeri ve kapalı kasalar yer aldı.

 

 

Yerel kaynaklara göre, kapalı kasalarda hafif ve ağır silah, mühimmat, sinyalizasyon ve radar ekipmanlarının yanı sıra yaşam malzemesi bulunuyor.

Bölgeye son bir hafta içerisinde giriş yapan konvoylar, taşıdıkları malzemeleri ABD'nin bölgedeki çeşitli üslerine dağıttı.

ABD, 21 Eylül'de YPG/PKK işgalindeki bölgelere inşaat malzemesi, kapalı kasalar, prefabrik evler ve yakıt tankerlerinin bulunduğu 200 tırlık konvoy göndermişti.

Örgütün işgalindeki Ayn İsa ve Şeddadi bölgelerine de 9 Eylül'de 55 tırla kapalı kasalar, dört çeker araçlar ve iş makineleri sevk eden ABD, 4 Eylül'de de örgüt işgalindeki bölgelere içinde geniş araçlar, iş makineleri, yakıt tankerleri ve jeneratörler bulunan 60 tır sokmuştu.

ABD'NİN SURİYE'DE 18 ÜSSÜ BULUNUYOR

DEAŞ ile mücadeleyi gerekçe göstererek 2015'ten bu yana YPG/PKK'ya askeri destek veren ABD'nin Suriye'de halen 18 üs ve askeri noktada 2 bin civarı personeli bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, geçen yıl Suriye'deki askeri varlığını çekmek istediğini açıklamasına rağmen Washington bu ülkedeki askeri varlığını sürdürüyor.

ERDOĞAN'IN UYARISI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Temmuz'da yaptığı konuşmada, "(YPG) PYD'ye on binlerce tır dolusu silah, mühimmat, her şeyi ücretsiz veriyorlar. Kime veriyor? Terör örgütüne, PKK ve yandaşlarına. Kim veriyor? Bizim stratejik müttefikimiz olarak görünenler veriyor" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, ABD'nin ayrı gösterme çabalarına karşın YPG ile PKK'nın aynı terör örgütü olduğuna dikkati çekmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • mehmetçik 5 yıl önce Şikayet Et
    göz göre göre ,adamlar yapıyor.iki gün sonrada keşke denilecek.tıpkı İsrail in FİLİSTİN e yaptığı gibi olur.yılanı küçükken öldürmek lazım. yılan bayağı büyüdü.
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük savaşa hazırlık yapılıyor. Ama bizde güzel adımlar atıyoruz. Bu adımlara karşı çıkanlar savaş zamanı ilk kaçacak olanlardır...
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    hangi güzel adımlar mesela?
    Cevapla
  • Neoturk 5 yıl önce Şikayet Et
    PKK bahane hepsi isarilin yahudileri amac belli, Musanin sila yolunu ilhak edeceklermis, kicimla gülerim...1 Türk 100yahudiye yeter
    Cevapla
  • m m 5 yıl önce Şikayet Et
    Kutuplardaki buzlar eriyince abd kompe su altında kalacak herhalde
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Türkiye'nin itirazlarını takan yok. Eylül sonu diye zaman verdiniz değişen bir şey yok. O zaman sözünün gereğini yapmak farz oldu. Eğer yapılmazsa artık hiç bir dediğimizi ciddiye almazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Genç iş adamı motosiklet kazasında hayatını kaybetti
Yerli radar sistemleriyle Gök Vatan koruma altında