Türkiye korkusundan kaçıp gittiler

Terör örgütü YPG/PKK'lılar tarafından Menbiç-Cerablus arasında oluşturulan hendek ve mevzilerin boş olduğu görüldü.

GİRİŞ 09.10.2019 12:20 GÜNCELLEME 09.10.2019 13:53
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Terör örgütü YPG/PKK’nın işgal altında olan ve Suriye’nin kuzey bölgesinde bulunan Menbiç’teki hendek ve mevzilerde teröristlerin olmadığı görüldü. YPG/PKK’lı teröristler tarafından 3 yıl önce DEAŞ’tan alınan Menbiç’in etrafına oluşturulan hendek ve mevziler boş kaldı.

Teröristler mevzilerde daha önceleri cirit atarken, Amerikan askerlerinin Suriye’nin kuzeyinden çekilme kararı almasının ardından teröristlerin mevzilere uğramaması dikkat çekti. Suriye’nin Halep kentine bağlı Kobani’nin Zor Mağar köyündeki mevziler ve sözde karakollarda da teröristlerin olmadığı görüldü.

 

 

Operasyon sinyalinin ardından hendek ve mevzi açma çalışmalarını hızlandıran teröristler, Amerikan askerlerinin çekilmeyi duyurmasıyla daha önceleri kazdıkları hendek, mevzi ve tünellerden çekildi. Bölgede yalnız kalan teröristler, her gün nöbet tuttukları mevzilerinden ayrılmak zorunda kaldı. Türkiye’nin güvenli bölge haline getirmeyi planladığı Menbiç sınırı ve Fırat’ın doğusunda teröristler tarafından hendek ve mevziler iş makineleriyle açılmıştı.

Öte yandan Fırat Kalkanı Harekatı’yla teröristlerden temizlenen bölgede askeri yığınak devam ederken, Suriye Milli Ordusu da Fırat’ın doğusuna yöneldi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • Güzel ama 4 yıl önce Şikayet Et
    O mevzileri alalım hemen beklemeyein
    Cevapla
  • cafer karakaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu? coniye sırtınızı yaslayıp delikanlılık taslıyordunuz,Sizlerde bostan bocusu kadar bir ciğer parçası yok mu?Her önünüze gelen batılıya arvatlık yapacaksın,karşındaki delikanlya kafa tutacaksın(TÜRKİYE)arkandaki coni yoksa fare gibi inine kaçacaksın.
    Cevapla
  • Refik 4 yıl önce Şikayet Et
    Eteklerini bırakıp mı kaçmışlar. Yoksa etek giyip mi kaçmışlar! En iyisi o bölgede askere yaklaşan her etekliyi indirmek!
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan silahlarını hasarsız Türk ordusuna teslim edene ve teslim olana indirim uygulansın. Yakalananlar ise mayin köpeği olarak kullanılsın. İngilizlerin Müslümanlara yaptıkları gibi tuttuğunuzu mayınlı tahmin edilen bölgelere sürün. Allah askerimize zafer versin. Düşmanlarımız için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • LALAPASALI 4 yıl önce Şikayet Et
    karşımıza savaş düzeninde çıkın erkekseniz.askeri birlik olmak delikanlı olmak mert olmak DEVLET OLMAK için Canı ortaya koymak gerek.Sizde de bunlar yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi