Türkiye'nin operasyonu öncesi Rusya'dan PKK ve Esed'e sürpriz çağrı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna olası operasyonu öncesi Esed rejimiyle YPG arasında diyalog çağrısı yaptı.

GİRİŞ 09.10.2019 11:20 GÜNCELLEME 10.10.2019 09:28

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna olası operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

Lavrov, "Tüm sorunlar diyalog yoluyla çözülmeli" derken, Esed rejimi ve terör örgütü YPG'ye çağrıda bulundu. Rus Bakan, böyle bir diyalog başlarsa destek vereceklerini de bildirdi.

Açıklamasında örgütten "Kürtler" diye bahseden Lavrov, "Suriye'de Kürtlerin kontrolündeki bölgede gerilim artmasını önlemek önemli" dedi.

 

 

Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında da bilgi veren Lavrov, Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyduğunu bir kez daha teyit ettiğini aktardı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 121
  • Atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusyada yangından mal kaçırma derdinde. PYD teröristlerini kendi tarafına çekme derdinde. PYD ABD den kurtulamaz. Şimdilik.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Gavur her yerde gavur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kapadokya'da facia göz göre göre gelmiş: İhmalin kanıtı ortaya çıktı
Sosyal medyada yeni dönem! Yapmayanın hesabı kapatılacak