Saldırı hazırlığı! Esad yıllar sonra ilk kez orayı ziyaret etti

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Beşar Esad'ın İdlib vilayetinin güney kırsalında yer alan Hubeyt kasabasında Suriye ordusu askerleriyle bir araya geldiğini aktardı. Esad, Suriye iç savaşının başladığı günden bu yana ilk kez İdlib'e gitmiş oldu. Öte yandan rejimin, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşim yerlerine yeni bir saldırı düzenlemek için askeri sevkiyat yaptığı belirtildi.

Saldırı hazırlığı! Esad yıllar sonra ilk kez orayı ziyaret etti
Saldırı hazırlığı! Esad yıllar sonra ilk kez orayı ziyaret etti
GİRİŞ 22.10.2019 14:06 GÜNCELLEME 22.10.2019 14:06
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suriye Cumhurbaşkanlığı'nın resmi hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Esad, İdlib'in kırsalında bulunan Hubeyt kasabası cephesindeki Suriye Arap Ordusu mensuplarıyla görüştü" ifadelerine yer verildi.

Hubeyt, 11 Ağustos'ta rejimin denetimine geçmişti.

BİR İLK OLDU

Bu ziyaret, Suriye krizi başladığından beri Esad'ın İdlib'e ilk gidişi olma özelliği taşıyor. 

İDLİB'DE GERGİNLİK

​3 milyona yakın kişinin bulunduğu İdlib vilayetinde 31 Ağustos'tan beri Rusya-Türkiye garantörlüğünde ateşkes devam ediyor ancak gerginlik de sürüyor.

ESAD'DAN SALDIRI HAZIRLIĞI

Beşşar Esed rejimi ordusu ve İran destekli terörist gruplardan oluşan rejim güçleri, Suriye'nin kuzeyinde İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere yeni bir saldırı düzenlemek için askeri sevkiyat yapıyor.

Suriye Milli Ordusu bileşenlerinden Nasır Ordusu'nun sözcüsü Muhammed Raşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin son bir haftada askeri araç gereç, mühimmat ve yabancı teröristlerden oluşan sevkiyat yaptığını söyledi.

KONVOY GİTMESİ GEREKEN YERE ULAŞTI

Yüzlerce araçtan oluşan altı konvoyun Hama'nın Tel Havvaş tepesine, Madik Kalesi beldesine, rejimin Breydic askeri üssüne ve İdlib'in doğu kırsalındaki Hayalin köyüne ulaştığını söyleyen Raşit, rejimin İdlib'in güney kırsalındaki Han Şeyhun ve Hama'nın kuzey kırsalındaki Madik Kalesi beldesindeki top ve roket konuşlanmasını muhaliflerin temas hatlarına taşıdığını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz istese dünya üzerindeki tüm yöneticileri toplar imha eder ama iş o değil iş planı kuran kişiyi deşifre etmek. Erbakan Hocamızda bu konularda çok çalışmış mutlaka bir çok plan yapmıştır. Adım adım. Milli Planlarımızı yapanlar deşifre olmadan sessizce hallolacaktır herşey.
    Cevapla
  • fehm 4 yıl önce Şikayet Et
    evet yılarca doğru çalışıp eğri baktığı için bir arpa boyu yol alamadı...
    Cevapla
  • Muhtar 4 yıl önce Şikayet Et
    Gorecegız bakalım sen ılk once ısraıle cevap ver kopek eset halkını sattın onları korumadın kac kurtar kendını sonun saddamdan kaddafıden beter olacak.
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz harekat yapınca gaza mı geldi ne? Gir de gör..
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey henüz yeni başlıyor, akıttığınız mazlum Müslümanlarının ve diğerlerinin kanının intikamını sizden alacağız, suriyeli mazlumlara selam olsun, zafer yakındır inşallah
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    gebertin şu mahlukları, yeryüzü felah bulsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...