Bir kamyon dolusu ceset bulundu! Hangi ülkeden geldiği belli oldu

İngiltere'nin başkenti Londra'nın doğusundaki Essex bölgesinde bir kamyonun kasasında 39 kişinin cesedi bulundu. Kamyonun sürücüsü gözaltına alındı. Kurbanların kimliklerinin tespitine yönelik çalışma başlatıldığı bildirildi. Yaşanan olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayın sebebi hakkında şu anda bir bilgi bulunmuyor. Başbakan Boris Johnson ve İçişleri Bakanı Priti Pate bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 23.10.2019 13:19 GÜNCELLEME 23.10.2019 17:29
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin başkenti Londra'nın doğusundaki Essex bölgesinde bir kamyonun kasasında 39 kişinin cesedi bulundu. İngiliz polisi kamyonun bir endüstri sahasında yakalandığını sürücünün ise gözaltına alındığını duyurdu.

 

 

KAMYON BULGARİSTAN'DAN GELDİ

Kamyonun Bulgaristan'dan İngiltere'ye ulaştığı tespit edildi. Kamyon, İngiltere'nin başkenti Londra'nın doğusundaki Grays kasabasında bulundu. Cesetlerden birinin bir çocuğa ait olduğu, gözaltına alınan kamyon sürücüsünün 25 yaşındaki bir Kuzey İrlandalı olduğu bildiriliyor.

 

 

"NE OLDUĞUNU ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Andrew Mariner adlı polis yetkilisi, kamyonun 19 Ekim'de Bulgaristan'dan geldiğini ve şoförün sorgulandığını belirterek şunları söyledi: "Birçok kişinin hayatını kaybettiği trajik bir olayla karşı karşıyayız. Ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Şu anda cesetleri teşhis etme aşamasındayız. Ancak bu uzun zaman alabilir" dedi.

Cesetlerin bulunmasından ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Kurbanların kimliklerinin tespitine yönelik çalışma başlatıldığı bildirildi.

JOHNSON'DAN AÇIKLAMA

Olayın ardından bir açıklama yapan Başbakan Boris Johnson, "Bu trajedi karşısında dehşete düştüm" dedi. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan düzenli bilgi aldığını vurgulayan Johnson, olayın aydınlatılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

İÇİŞLERİ BAKANI: ŞOK İÇİNDEYİZ VE BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, olayla ilgili ilk açıklamasında "Şok içindeyiz ve büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Çok trajik bir olay" dedi. Olayın yaşandığı Thurrock bölgesinin Muhafazakâr milletvekili Jackie Doyle-Price ise paylaştığı Twitter mesajında "İnsan kaçakçılığı korkunç ve son derece tehlikeli bir olgu. Umarım Essex emniyeti bu katilleri yakalar ve yargı önüne çıkarır" dedi.

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel...

İNSAN KAÇAKÇILARI ÜZERİNDE DURULUYOR

Yerel basında çıkan haberlerde polisin, olayın arkasında insan kaçakçılığı şebekelerinin bulunduğu tezi üzerinde durduğu kaydedildi.

BENZER BİR OLAY 2000 YILINDA DA YAŞANMIŞTI

2000 yılında İngiltere'nin Dover kentinde 58 Çinli göçmenin cesedi bir kamyonda bulunmuş, kamyonun Hollandalı sürücüsü cinayetten hüküm giyerek hapis cezasına çarptırılmıştı.

YORUMLAR 49
  • esven 4 yıl önce Şikayet Et
    vizeyle dahi zor girilen bu ülkeye bir kamyon dolusu ceset nasıl girer enteresan
    Cevapla
  • DOBRA 4 yıl önce Şikayet Et
    bir numaralı suçlu avrupa ve amerikadır, bütün göcmenler hep bu avrupa ve amerika yüzünden göç etmek zorunda kalıyor
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Multecileribilerek oldurmuslerdir
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Allah,insana değer vermeyen, mazlumları yerinden eden, garip halde yaşamalarını bile çok gören, kendi çıkarlarından başka kimseyi umursamayan emperyalist ve sömürgecilerden bunun hesabını tez zamanda sorsun inşallah
    Cevapla
  • erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadıgım bu caswtler taa bulgaristandan ingiltereye kadar nasıl farkedilmemiş şüpheli bi durum
    Cevapla
  • Öyle biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Balkanlardan sonra denetim yok.. bakma.bi kaç gidenin olduğuna.. Türkiye akıllılık yapıp burdaki gocmenlerin geçişine izin verse Avrupa ülkeleri toplda bir milyona yakın asker alımı yapmak.zorunda kalır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!