Rusya ve ABD'den kritik Türkiye açıklamaları! Rusya YPG'yi işaret etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yle yapılan anlaşma uyarınca, terör örgütü PKK/YPG teröristlerinin Türkiye-Suriye sınır bölgelerinden çekilmeye başladığını duyurdu. Moskova cephesinden son dakika açıklamaları peş peşe gelirken, Pentagon Başkanı da Türkiye hakkında yeni değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 24.10.2019 14:21 GÜNCELLEME 24.10.2019 17:42
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 6 saati aşkın bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşme sonrası iki lider "güvenli bölge" konusunda anlaşmaya vardı. Bu anlaşma kapsamında Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlediği yerler TSK'nın elinde kalacak. Sınırın diğer hattında Türk ve Rus askerleri 10 km derinlikte devriye yapacak. YPG ise 30 km'nin dışına çıkartılacak. Teröristlerin çıkartıldığı bölgeye ise Rusya ve Esad güçleri girecek.

RUSYA'DAN İKİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova yönetiminin bir hafta içinde Suriye'ye 276 askeri polis ve 33 ünite askeri ekipman göndereceğini açıklarken, Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Vershinin, Türkiye'yle yapılan anlaşma uyarınca, terör örgütü PKK/YPG teröristlerinin Türkiye-Suriye sınır bölgelerinden çekilmeye başladığını duyurdu.

ABD'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

ABD Savunma Bakanı (Pentagon) Mark Esper, Alman Marshall Vakfı'nda yaptığı açıklamada Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın bölgede DAEŞ'e karşı verilen savaştaki "kazanımları tehlikeye soktuğunu" söyledi ve "Türkiye Rusya'ya yakınlaşarak yanlış yöne gidiyor" dedi.

RUS ASKERLERİ AYN EL ARAB'A (KOBANİ) GİRDİ

Türkiye ile Rusya arasında varılan Soçi Mutabakatı kapsamında, terör örgütünün sınır bölgelerinden 150 saat içinde çekilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı. Gelişmenin ardından Rusya askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları dün Fırat Nehrini geçerek Ayn El Arab'a (Kobani) girmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı ise, bir harita yayınlayarak Suriye sınır muhafızlarının Türkiye sınırına 15 kontrol noktası kuracağını açıklamıştı.

YORUMLAR 24
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD diyormuş ki Rusyaya karşı yönelerek yanlış yöne gidiyormuşuz! Bak sen şuna senin yönüne gittikte ne oldu bize teneke sattın bizi fakirleştirdin. Bize karşı maşa oluşturdun ve açık açık saldırdın. Bu sözleri ederken hiç düşünmüyonuz mu bu ne biçim akıl ne biçim siyaset!
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Çekildiğiniz yerleri bize bırakarak çekilmediniz... Hele anlaştığımız membiçi bile bize devredmediniz...Rus genelkurmayı ile abd genelkurmayı ne konuştuda çekilirken oraya ruslar girdi...Siz ancak kendi içinizdeki gazı almak için bize çamur atın ruslara bizi siz gönderdiniz...
    Cevapla
  • Tunahan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd istedi PKK çıkmadı rusya istedi çıkıyor bunların sahibi kim acaba rusya mi abd mi. 7 düelle savasa devam. oraya zaten bir girelim, çıkmayacağız
    Cevapla
  • dogrusu 4 yıl önce Şikayet Et
    abd/ypg nin çekildiği bölgeleri kim kontrol edecek? firatin dogusundaki bölgeleri? esed mi?
    Cevapla
  • Eski 4 yıl önce Şikayet Et
    Çıktığımız yere esadın ordusu girecek ve orası güvenli bölge mi olacak anlayamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...