Irak'ta bilanço ağırlaşıyor! Çok sayıda ölü var

Bağdat ve güneyindeki kentlerde bugün yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerde ölü sayısı 30'a yükseldi.

Irak'ta bilanço ağırlaşıyor! Çok sayıda ölü var
Irak'ta bilanço ağırlaşıyor! Çok sayıda ölü var
GİRİŞ 25.10.2019 22:00 GÜNCELLEME 25.10.2019 23:01
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Irak Bağımsız İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, güvenlik mensupları ve siyasi parti binalarını koruyan güçler ile göstericiler arasında yaşanan olaylarda, 30 gösterici hayatını kaybetti

Olaylarda çoğu açılan ateş ve atılan gaz kapsülleri nedeniyle olmak üzere aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 2 bin 47 kişi yaralandı.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Açıklamada ayrıca Divaniye, Meysan, Zikar, Basra ve Babil illerinde ateşe verilen ve zarar gören hükümet ve parti binalarının sayısının 27 olduğu ve söz konusu vilayetlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığının "yaralı ve şehit sayısını paylaşmayarak, kamuoyuna yanlış bilgi verdiği, şeffaf bilgi paylaşımı ilkesine ve bilgi edinme hakkına aykırı davrandığı" savunulan açıklamada, konuyla ilgili olarak bakanlığa karşı dava açılacağı ifade edildi.  

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Nasıriye vilayetinde protestocuların, Şii milis gücü Asayib Ehlilhak Hareketi binasına girmeye çalıştığı, binadan da göstericilere ateş açıldığı belirtilmişti.

Ülkenin güneyindeki protestocuların, Asayib Ehlilhak Hareketi'nin yanı sıra Bedir Örgütü, Irak Hizbullah Örgütü, Dava Partisi ve diğer Şii parti binalarına da girerek, söz konusu binaları ateşe verdiği ifade edilmişti.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği nedeniyle 1 Ekim'de patlak veren ve yaklaşık bir hafta boyunca devam eden gösteriler bugün yeniden başlamıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SEYAHAT UYARISI

Dışişleri Bakanlığı, gösteriler nedeniyle seyahet uyarısında bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Başkent Bağdat dahil olmak üzere Irak’ın muhtelif vilayetlerinde 24 Ekim 2019 tarihinden itibaren başlayan gösteriler nedeniyle;

Vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı takdirde bu aşamada olayların yaşandığı bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları,

Halihazırda Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın ise Irak makamlarınca yapılabilecek uyarıları yakından takip etmeleri, kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaları ve kişisel güvenlikleri konusunda müteyakkız olmaları tavsiye edilmektedir.

Durumdan etkilenen ve yardıma ihtiyacı olabilecek vatandaşlarımız ile Irak’taki yakınlarına ulaşamayan vatandaşlarımızın Konsolosluk Çağrı Merkezine (+90 312 292 29 29) ilave olarak T.C. Bağdat Büyükelçiliğine +964 771 233 9023 numaralı telefondan ve embassy.baghdad@mfa.gov.tr e-posta adresinden doğrudan ulaşmaları mümkündür."

YORUMLAR 50
  • Abdurrahman Kaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Halk ABD Kuklasını Başından Atmaya Çalışıyor. Yorum Yazan Akadaşlar Irak Petrollerinin Nerelere Gittiğine Baksın...
    Cevapla
  • Turk olmak 4 yıl önce Şikayet Et
    Eeee sevınc cıglıkları atıyordunuz ne namusunuz ne ulkenız kaldı rahmetlı saddamı cok ararsınız aman reıse sahıp cıkın kıymettını bılın
    Cevapla
  • German 50 4 yıl önce Şikayet Et
    Samdamin Beduasini almışlardır
    Cevapla
  • Real Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Bu olayların arkasında İran var İran en az israil kadar ikiyüzlü bir ülke
    Cevapla
  • Ahmet Y. 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail kadar değil İsrailden daha beter ve daha tehlikelidir. Çünkü İslamı ve müslümanlığı maske olarak kullanır. İsrail ise ne idüğü bellidir. Yani düşmandır bellidir diğeri ise iaslamı kullanan sahtekarlardır.
    Cevapla
  • HEVAL 4 yıl önce Şikayet Et
    lanet için de kalacaksınız tövbe edip sıkı sıkı satılmadıkça
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi