Trump resmen duyurdu: Ebu Bekir el-Bağdadi öldürüldü!

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamayla terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi’nin öldürüldüğünü duyurdu. Trump yaptığı açıklamada, "Şiddet yanlısı birisiydi, şiddetle öldürüldü. Ağlayarak ve bağırarak öldürüldü" dedi.

GİRİŞ 27.10.2019 17:41 GÜNCELLEME 28.10.2019 08:30
Bu Habere 237 Yorum Yapılmış

Trump'ın açıklamalarından satır başları; 

 

 

Bağdadi öldü. En önemli güvenlik önceliğimizdir. Bağdadi'nin arkadaşları da öldürüldü. Bağırarak öldürüldü. O bölge temizlenmişti. 11 çocuk yara almadan evden çıkarıldı. Yalnızca Bağdadi ve tünel kalmıştı. 3 çocuğu da kendisiyle birlikte sürükledi ve onlar da kendisiyle birlikte ölüme sürüklendi. Kendisi üzerindeki bombalı yeleği patlatarak intihar etti. Tünel yok edildi. Son anlarını da korkarak geçirdi. Biz iki saat boyunca o bölgedeydik. Görev tamamlandıktan sonra hassas maddeleri bölgeden çıkardık.

DEAŞ kaynaklı planları da yok ettik. Bağdadi'nin yok edilmesi, terör liderlerine yönelik kararlılığını göstermektedir. DEAŞ'ı ve diğer terör örgütlerini yıkmakta kararlıyız. Onun halifeliğini yok ettik, bugün de kararlılığımızın sürdüreceğimizin başka göstergesidir. DEAŞ'lılar kaçınılmaz sona sürüklenecekler. Onunla birlikte çalışanlar neyin içine girdiklerini bilmiyorlardı. Çok korkan köpekler gibiydiler. Pek çok sayıda kişiyi öldürdüler. Masum ABD'lileri öldürdüler. 

 

 

'AĞLAYARAK, BAĞIRARAK, KÖPEK GİBİ ÖLDÜ'

Zorlayarak insanların dinini değiştirmeye çalıştılar, insanların kafalarını kestiler. Tüm bunlar Bağdadi yüzünden yapılmıştı. Kendisi bunu istiyordu. Yoksul ve hasta birisiydi, şimdi de öldürüldü. Şiddet yanlısı birisiydi, şiddetle öldürüldü. Ağlayarak ve bağırarak bir köpek gibi öldürüldü. 

'FİLM İZLEMEK GİBİYDİ'

Bu bir film izlemek gibiydi. Operasyonu 8 helikopterle gerçekleştirdik. 1 saat 10 dakika sürdü uçuş. Dün akşam sessiz kaldık. İnmeleri ve geri dönmeleri zor olabilirdi. İniş son derece tehlikeliydi. Rusya işbirliği yaptı. Rusya ve Irak bizim ne yaptığımızı bilmiyordu. Şimdi onların mücadele etmesi gerekiyor. Kürtler bize faydalı bilgiler verdi. 

OPERASYON NASIL YAPILDI?

Operasyon 3 hafta önce başladı. Tespit edip, belli başlı bir yerde olduğunu düşünüyorduk. Harika kişilerle çalışıyoruz. Birkaç hafta önce tespit ettik ama sürekli yer değiştiriyor. Nakit parası var ve bir anda başka yere geçiyor. Dolayısıyla operasyonu iptal ediyorduk. Orada olduğunu düşünüyorduk ve teyit ettik. Oraya gittiğimizde çok ateş açıldı. Bu kişiler son derece cesur ABD'liler. Pek çok terörist öldürüldü. 24 saat içinde net rakamı vereceğiz. Ama hiçbir ABD'li ölmedi. 

'PETROLÜ GÜVEN ALTINDA TUTMAK İSTİYORUM'

Ben burada bin, iki bin, üç bin asker bırakmak istemiyorum. Ama petrolü güven altında tutmak istiyorum. DEAŞ'ın petrole ulaşmasını istemiyorum ve Kürtlere yardımcı oluyor. Exxon Mobil'le veya başkasıyla anlaşma yapacağım. 'Irak'a gireceksek, petrolü güven altında tutalım' dedim. Trilyonlarca dolar harcadık Ortadoğu'da. Tek bir oyla Senato'da seçim kaybedildi. Eğer Irak olsaydı sözkonusu farklı bir hikaye olurdu. Irak dün akşam iyi bir iş çıkardı, bize borcu var. 

'BİR KÖPEK YARALANDI'

Son 3 gündür ne olacağını biliyordum. Kimseye bir şey olmadı. Güzel, yetenekli bir köpek yaralandı ve geri getirildi. Çok fazla ateş açtılar, çok fazla patlama yaşandı. Normal biriyseniz kapıyı çalarsınız ama öyle bir şey yaşanmadı. Saniyeler sürdü alanın yıkılması ve büyük bir delik açıldı. İnanılmaz zeki savaşçılarımız var. Daha iyi bir iş çıkaramazlardı. 

'DNA TESTİ POZİTİF ÇIKTI'

DNA'sı kontrol edildi. Teknisyenlere teslim edildi. Bunun Bağdadi olduğu düşünülüyordu. Alanda da testler yapıldı. Ve tabi ki tünel çöktüğü için kalıntıları temizleyerek cesedine ulaştılar. 15 dakika sonra DNA testi pozitif çıktı. Öldürülen Bağdadi olduğu kesinleşti. 2 kadın vardı, eşleri. Örtülüydü. İki eşi de öldü. 

'YENİ KİŞİLER ORTAYA ÇIKABİLİR AMA...'

Yeni kişiler ortaya çıkabilir ama en korkunç terörist öldürüldü. Kendisi aynı zamanda korkaktı. Tünelde olduğunu biliyorduk. Türkiye'yi ve Suriye'yi ömrümüz boyunca korumak istemiyorum. Ben halkımın orada olmasını istemiyorum. Petrolü güven altına alacağım ama çok fazla para döküyoruz buraya. 

*******

'BAĞDADİ' OPERASYONUNUN DETAYLARI

ABD'nin, terör örgütü DEAŞ'ın başı Ebubekir el-Bağdadi'yi İdlib'de öldürdüğü iddia edilen operasyonda ABD birlikleri geceyarısı helikopterle indirme yaparak yaklaşık 4 saat süren çatışmaya girdi.

İdlib'deki AA muhabirinin bildirdiğine göre, ABD'nin helikopterlerle indirme harekatı düzenlediği mevki, ilin kuzeyinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı Tourlaha Kampı'na birkaç kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Gece yarısı 00.00 sularında bölgeye 8 ABD helikopteri ve 2 insansız hava aracı (İHA) gelerek Barişa köyü yakınlarındaki hedefi bir buçuk saat boyunca yoğun ateş altına aldı.

Helikopterlere, yerden ağır silahlarla karşılık verildi.

Yaklaşık 1,5 saat süren ilk çatışmaların ardından helikopterler bölgeden ayrıldı.

Yarım saat sonra geri dönen helikopterler saldırıya devam etti.

Bu sırada helikopterlerden ABD özel kuvvetleri olduğu düşünülen unsurlar yere indirildi.

Çatışmaların ikinci kısmı 2,5 saat kadar sürdü.

Helikopterler yaklaşık dört saat süren operasyonun ardından bölgeden ayrıldı.

Bölgeye giden sağlık ekipleri, AA muhabirine, saldırının meydana geldiği noktada tamamen yıkılmış bir ev ile etrafında yanmış bazı çadırlar gördüklerini bildirdi.

Sağlık ekipleri, olay yerinde 3 erkek, 3 kadın ve 1 çocuk olmak üzere toplam 7 kişinin cesedine ulaştıklarını, 5 yaralıya da ilk müdahalede bulundukları bilgisini paylaştı.

İdlib'deki Suriye hava sahası Rusya tarafından kontrol ediliyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre Pentagon yetkilileri, söz konusu operasyonda Bağdadi'nin öldürüldüğüne inandıklarını ancak kesin durumu teyit etmek için çalışma yürüttüklerini kaydetmişti.

Söz konusu haberlerde, saldırı sonucuyla ilgili Beyaz Saray'ı bilgilendiren askeri yetkililerin, "Bağdadi'nin öldürüldüğünden büyük oranda emin olduklarını" söylediği belirtilmişti. 

YORUMLAR 237
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    aynı nasıl saddamı kullanıp sonra idam ettiniz.şimdi aynısını bu adam için yaptınız.kullanıp kullanıp imha ettiniz cöpe attınız.
    Cevapla
  • nkb0655 4 yıl önce Şikayet Et
    bahsettiğin ölümün aynısı sen ve senin gibi terörü ve teröristi (örn:apo, mazlum kobani gibi) destekleyen herkese.
    Cevapla
  • UNUTMA- UNUTTURMA 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD, AB, İSRAİL SİYONİZMİ, EVANJELİZMİ. VE DENSİZMİ taşaron olarak kullandıkları bir muttefiklerinin miladı dolması nedeniyle tedavülden yerine bir başka ahmağı bularak ortadan kaldırdı. Cinayet ortak ve müttefikleri dünyayı aldatıyor. Oyunlara kanmayın ve aldanmayın.Emperyalistlerin, evanjelistlerin, Siyonistleri , densizimistlerin oyun ve kuğularına gelmeyin hayırlı insan, faydalı birey olarak hayata güzellikler katma gayretinde olun, şerefli yaşayın ve şerefli hayatta veda etmenin gerekleriyle hem hal olun. Dünyayı değil kendinizi düzeltin.
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    aşağılık katil terörist Amerika kendi oluşturduğun teröristi işi bittiği için öldürmüş
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    korkak adam kendini patlatmaz celiskili sozler öldüğü kesin degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!