Trump'tan Türkiye'ye teşekkür: Harikaydılar...

ABD Başkanı Trump, El-Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonda Türkiye ve Rusya ile koordineli çalıştıklarını belirterek, bu ülkelere teşekkür etti. Trump ''Türkiye oraya gireceğimizi biliyordu onlar da harikaydı'' dedi.

GİRİŞ 27.10.2019 17:17 GÜNCELLEME 28.10.2019 08:29
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

Trump'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

 

 

Rusya'ya, Suriye'ye, Türkiye'ye, Irak'a teşekkür ediyorum. ABD hükümeti için çalışanlara teşekkür ediyorum. Dün akşam ABD için harika bir akşamdı. Bağdadi öldürüldü. Ve hiçbir zaman başka masum, kadına, çocuğa, insana zarar veremeyecek. Dünya çok daha güvenli bir yer haline geldi. 

'TÜRKİYE NEREYE GİTTİĞİMİZ BİLİYORDU'

 

 

Türkiye, nereye gittiğimizi biliyorlardı. İşbirliği yaptık. Hiç sıkıntı yaşamadık. Türk hava sahasından uçarak gittik. Türkiye hava sahasını kullanmamıza izin verdi. Bizi vursalardı, onları yok ederdik. Gizli bir görevdi. Alçaktan ve hızlı bir uçuş gerçekleştirdik. 

'RUSLARA 'ÇOK MUTLU OLACAKSINIZ' DEDİK'

Ruslarla konuştuk, geldiğimizi söyledik, 'Teşekkür ederiz söylediğiniz için' dediler. Neden olduğunu bilmiyorlardı, 'Çok mutlu olacaksınız' dedik. 

GÜVENLİ BÖLGE AÇIKLAMASI

Türkiye güvenli bölge oluşturmaya çalışıyor ama burası pek de çok güvenli bölge değil. Biz orada olmak istemiyoruz. Anlamsız bir şeyle mücadele etmek istemiyoruz. Rusya orada, Türkiye orada, herkes orada, Irak, İran orada... Hepsi DEAŞ'tan nefret ediyor. Onların bir şey yapması gerekiyor. Avrupalı devletlere 'DEAŞ'lı savaşçılarınızı alın' dedik, almadılar. 

*******

'BAĞDADİ' OPERASYONUNUN DETAYLARI

ABD'nin, terör örgütü DEAŞ'ın başı Ebubekir el-Bağdadi'yi İdlib'de öldürdüğü iddia edilen operasyonda ABD birlikleri geceyarısı helikopterle indirme yaparak yaklaşık 4 saat süren çatışmaya girdi.

İdlib'deki AA muhabirinin bildirdiğine göre, ABD'nin helikopterlerle indirme harekatı düzenlediği mevki, ilin kuzeyinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı Tourlaha Kampı'na birkaç kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Gece yarısı 00.00 sularında bölgeye 8 ABD helikopteri ve 2 insansız hava aracı (İHA) gelerek Barişa köyü yakınlarındaki hedefi bir buçuk saat boyunca yoğun ateş altına aldı.

Helikopterlere, yerden ağır silahlarla karşılık verildi.

Yaklaşık 1,5 saat süren ilk çatışmaların ardından helikopterler bölgeden ayrıldı.

Yarım saat sonra geri dönen helikopterler saldırıya devam etti.

Bu sırada helikopterlerden ABD özel kuvvetleri olduğu düşünülen unsurlar yere indirildi.

Çatışmaların ikinci kısmı 2,5 saat kadar sürdü.

Helikopterler yaklaşık dört saat süren operasyonun ardından bölgeden ayrıldı.

Bölgeye giden sağlık ekipleri, AA muhabirine, saldırının meydana geldiği noktada tamamen yıkılmış bir ev ile etrafında yanmış bazı çadırlar gördüklerini bildirdi.

Sağlık ekipleri, olay yerinde 3 erkek, 3 kadın ve 1 çocuk olmak üzere toplam 7 kişinin cesedine ulaştıklarını, 5 yaralıya da ilk müdahalede bulundukları bilgisini paylaştı.

İdlib'deki Suriye hava sahası Rusya tarafından kontrol ediliyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre Pentagon yetkilileri, söz konusu operasyonda Bağdadi'nin öldürüldüğüne inandıklarını ancak kesin durumu teyit etmek için çalışma yürüttüklerini kaydetmişti.

Söz konusu haberlerde, saldırı sonucuyla ilgili Beyaz Saray'ı bilgilendiren askeri yetkililerin, "Bağdadi'nin öldürüldüğünden büyük oranda emin olduklarını" söylediği belirtilmişti. 

YORUMLAR 214
  • raoc 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyler bu tam bir senaryo, Başkanın Adamları filmini hatırladım birden, 1. dikkat edilirse böyle operasyonların sonunda öldürüldüğü iddia edilen kişiyi hiç göremeyiz, 2. Belkide Türkiye ve Rusya adamı yakalar ve bizim ne halt yediğimiz ortaya çıkar diye, 3. Aslında adam ABD'li casustur ve sadece sakallarını kesse ve Maimi'de tatile gönderilse ne bileceğiz, 4. Türkiye ve Rusya ipleri eline alınca ABD altta kalmamak için DEAŞ başkanını öldürdüm diyor böylece Türkiye ve Rusya için DEAŞ kozunu elimine ediyor... Sonuç; ABD kendisi yeni bir oyun kuruyor... Zaten adam "yok ederdik" gibi Türkiyeyi tehdit edecek şekilde konuşuyor
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların aslı AD kavmi
    Cevapla
  • Zalimler 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kadar başınıza taş düşsün. İşiniz gücünüz müslümanlarla uğraşmak.Yani orta doğu projesi ve kötülük. kötülük yapınca HZ. iSA gökteninince kıyamet kopacakmış.Sizi cehennemde seyretmek isterdim.
    Cevapla
  • Haluk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalanlar dizi olduğu belli. İnanmadık...
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizi vursalardı, onları yok ederdik lafına karşılık, nükleer silahlarımızın olması şart artık. 2023 ten sonra inşallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı