İran'dan Bağdadi açıklaması

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin ölü ele geçirilmesine ilişkin, "Bin Ladin'in ölümüyle terörün kökü kurutulmadığı gibi Bağdadi'nin ölümü de DEAŞİZM'in sonu olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İran'dan Bağdadi açıklaması
İran'dan Bağdadi açıklaması
GİRİŞ 27.10.2019 21:20 GÜNCELLEME 27.10.2019 21:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rebii, sosyal medya hesabından Bağdadi'nin ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, ABD'yi eleştirerek, örgütün büyümeye devam ettiğini savundu.

 

DEAŞ'ın dünya kamuoyunda İslam algısını tahrip ve insanlığın kalbine ölüm düşüncesini enjekte ettiğini belirten Rebii, "Bağdadi'nin ölümü, baskıcı ve tahripkar terörizmin sembolünün yok edilmesi demektir. Bin Ladin'in ölümüyle terörün kökü kurutulmadığı gibi Bağdadi'nin ölümü de DEAŞİZM'in sonu olmayacaktır." yorumunu yaptı.

DEAŞİZM'in yapısının bombalar ve toplarla ortadan kalkamayacağını ve örgütün bölgesel petro-dolar ve tekfiri düşüncelerle yeşermeye ve gelişmeye devam ettiğini savunan Rebii, bu iki kaynağın kurutulması gerektiğini belirtti.

 

Rebii, ABD'nin medeniyet söylemini kendi tekeline almaya, askeri müdahaleler ve yaptırımlarla da kendini terörle mücadelenin temsilcisi gibi göstermeye çalıştığını ileri sürerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Terörizm, Orta Doğu ve Afrika'da ABD'nin askeri politikaları, petrolü sömürmesi ve baskıcı rejimleri desteklemesi neticesinde doğmuştur. İran, uluslararası alanda şiddetten arınmış bir dünya için aşırıcılıkla mücadelede ve DEAŞ ile savaşta öncülerden biri olmuştur. İran DEAŞİZM ile diplomatik, stratejik ve ideolojik yaklaşımı savunmaktadır."

YORUMLAR 9
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika hangi kıtada ki buralarda güç gösterisi yapıyor tüm Müslümanları Petrolünü kontrol altında tutuyor ve sömürüyor sadece petrol değil değerli maden ve mineraller İşine geldiğince bu ülkelerin iç işlerine müdahale ediyor bazen Kralla bazen Diktatör ile bazende kendi sectirdigi lider ile işbirliği yapıyor Ne zaman bir ülke ABD ile ters düşer ise o ülke karışıyor Fransada ki olaylar gibi neden orada sarı baretliler olay çıkardı ve çok eski Kadetral yangını çıktı Fransa Almanya ile ayrı bir ordu kuracak Nato dan çıkacaktı şimdi korktular
    Cevapla
  • resul 4 yıl önce Şikayet Et
    iran kendi misyonunu iyi bildiği için, gücünü kargaşadan yana kullanacak. hep böyle yaptı ve yapıyor. ancak işin sonunda şeytan değil, hak kazanacak. irandaki farsi rejimin de sonu yaklaşmakta. bakmak lazım: kim iranı oranın yerli türklerin elinden alıp farslara teslim etti ve dolasıyıla koruyor (küfür ettiğine bakmayın siz).
    Cevapla
  • 777 4 yıl önce Şikayet Et
    daeş'in bitmesini istemez gibiler
    Cevapla
  • Ayazagali 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin duruşun yok bir kere.pyd yi biz cikariyoruz isgalci deyip abd nin yaninda yer alıyorsun.abd petrole oturuyor sesin cikmiyor .kimin uşağı olduğu nu biz iyi biliyoruz
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakikati soylemis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!