Bağdadi ile ilgili Suriye'den bomba iddia!

Uzman, ABD’nin selefi örgüt ve siyasal İslam gruplarının eğitimindeki rolünün Afganistan’daki savaş sırasında net bir şekilde kendini gösterdiğini kaydederek, "DAEŞ de bu örgütler kapsamında yer alıyor" dedi. El Derzi, Bağdadi’nin ABD’nin Irak’taki Bukka hapishanesinde bulunduğu sırada radikalleştiğini hatırlattı.

Bağdadi ile ilgili Suriye'den bomba iddia!
Bağdadi ile ilgili Suriye'den bomba iddia!
GİRİŞ 28.10.2019 06:33 GÜNCELLEME 28.10.2019 06:43
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

El Derzi, 20. yüzyılda ortaya çıkan cihatçı hareketlerin büyük kısmının ABD’nin gündemine uyduğunu söyledi.

 

 

DAEŞ’in son eylemlerinin, örgütün yapısını değiştirmeye çalıştığını anlatan El Derzi, "Bunun için de adını değiştirmek yetmez, Bağdadi’yi siyasi arenadan silmek gerekiyor. Daha önce Usame Bin Ladin’in kaybolduğu ve Amerikalıların, onun cesedinden denize atarak kurtulduklarını iddia ettiği gibi. Hemen yaşananlara ve gerçekliğine ilişkin sayısız soru işareti oluşuyor" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı duyurunun, 'ABD'nin başka gruplarla ilişkilerinde yeni bir aşamayı' simgelediğini dile getiren El Derzi, "Şimdi onların yeni adı, yeni yönetimi olacak ama işlevi, yeni görünse de Washington’un uluslararası dengede değişikliklere ve öncelikle Rusya ve Çin’e dayanan yeni dünya düzeninin oluşumuna izin vermeme aracı olarak kalacak" yorumunda bulundu. 

 

 

'ÇÜNKÜ O ONLARIN ÇOCUĞU'

Bu yüzden ABD’nin, Bağdadi’nin öldürüldüğüne dair açıklamalarının gerçekliğine güvenemeyeceklerini kaydeden Suriyeli uzman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü o, onların çocuğu. Eğer ondan kurtulmuşlarsa bu, ABD politikası için sıradan bir uygulama, onların ne müttefiki ne dostu var. Ama onu bir yerlere saklamış da olabilirler, yani o gizli bir yerlerde yeni bir hayata başlamış olabilir."

Her halükarda ABD’nin amaçlarını hayata geçirme fırsatını yakaladığını belirten uzman, "Bağdadi’nin öldürüldüğü kozunu, Trump’ın başarılarından biri olarak kullanmak. Trump bunu, yenilme tehlikesi olan başkanlık seçimleri sırasında kullanacak" dedi.

YORUMLAR 47
  • Uzman Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir terör örgütü kendiliğinden ortaya çıkmaz bu gayri nizami harbin bir şekildir ve görüntüsünün dışında çok değişik amaçları vardır.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli bölgeyi Türkiyenin elinden almak istiyorlar
    Cevapla
  • Kara 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene geçen bir haberde Bağdadi'nin iyi yetiştirilmiş bir mossad ajanı olduğu belirtiliyordu.Hatta ajanın önceki fotoğrafları ile birlikte sunulmuştu..Haliyle ortada ceset yok gene tabi.
    Cevapla
  • eylül 4 yıl önce Şikayet Et
    şuan yeni bir oluşuma ihtiyaç var deaş pkk pyd sdg tek çatı altında toplanarak başına mazlum denen teröristi getirerek yeni bir imajla suriyede işgal ettikleri topraklara sahip olaçaklar 120 saatlik süre verilen muhimmatların güvenli bir şekilde taşınmasıydı.
    Cevapla
  • SEBEP HAZIR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine ortada ceset yok! Bu operasyonla DAEŞ'in İdlib'de olduğu algısı oluşturuldu. Bundan sonra uluslararası güçler DAEŞ'i yok etmek bahanesiyle Türkiye'nin kontrolündeki İdlib'in üzerine konarlarsa hiç şaşırmayız.
    Cevapla
  • BamBamBam 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd'de Fetö'nün sarayında yaşıyordur belki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!