Terörist 'Mazlum'un 'ortak operasyon' açıklamasına ABD'den yalanlama

DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürülmesine ilişkin "ortak operasyon" yaptığını açıklayan terörist Mazlum Kobani'yi yalanlayan bir açıklama da ABD Genelkurmay Başkanı Milley'den geldi. Milley, terör örgütü YPG-SDF'lilerin “ortak operasyon” derken neden bahsettiğini bilmediğini belirterek "Operasyonu helikopterlerin kalkışından inişine kadar tamamen Amerikan askerleri gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

Terörist 'Mazlum'un 'ortak operasyon' açıklamasına ABD'den yalanlama
Terörist 'Mazlum'un 'ortak operasyon' açıklamasına ABD'den yalanlama
GİRİŞ 28.10.2019 21:33 GÜNCELLEME 28.10.2019 21:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı basın toplantısında terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin yapılan operasyonla ölü ele geçirildiğini tüm dünyaya duyurdu.

 

 

YPG terör örgütünün elebaşı "Mazlum Kobani" kod adlı terörist Ferhad Abdi Şahin, Trump'un açıklamalarından önce sosyal medya hesabından "Ebubekir el-Bağdadi’yi ortak operasyonla öldürmeyi başardığımız ana kadar sahada beş ay boyunca ortak istihbarat işbirliği ve hatasız bir izleme gerçekleşti. Bu büyük göreve katılan herkese teşekkürler" açıklamasında bulundu.  

Donald Trump'ın açıklamasında "Bağdadi çıkmaz bir tünele girdikten sonra öldü. Yol boyunca ağladı ve inledi. 11 küçük çocuk yara almadan evin dışına çıkarıldı. Bağdadi 3 küçük çocuğunu da yanında sürükledi. Onlar da öldü. Tünelin sonuna ulaştığında köpeklerimiz onu takip ediyordu. Yeleğini patlattı ve kendini ve 3 çocuğunu öldürdü" ifadelerine yer verdi. 

 

 

KÖPEKLERİNDEN BAHSETTİ AMA MAZLUM'DAN BAHSETMEDİ

Basın toplantısında yaralanan köpeklerinden dahi 6 kez bahseden Trump, ABD'li gazetecilerin ısrarla teşekkür etmek istediğiniz bir isim var mı sorusuna rağmen ABD Başkanı, terörist Mazlum'dan hiç bahsetmedi.

Teröristlerin ısrarla 'ortak operasyonda' söylemlerini yalanlayan bir açıklama da ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley'den geldi. 

TAMAMEN ABD ASKERLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

TRT World muhabiri Can Hasasu, Twitter'dan Mark Milley'in açıklamalarına ilişkin paylaşım yaptı. Hasasu'nun paylaşımına göre Milley, terör örgütü YPG-SDF yetkililerinin “ortak operasyon” derken neden bahsettiğini bilmediğini ve operasyonu tamamen Amerikan askerlerinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Milley, açıklamalarında "YPG-SDF yetkililerinin “ortak operasyon” derken neden bahsettiğini bilmiyorum ve bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Ama operasyonu helikopterlerin kalkışından inişine kadar tamamen Amerikan askerleri gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler kore ve japonlar eminim giciyla gülüyor abd nin bu hallerine.cin abd ve japonlarla hemfikiriz bu konuda.dusmanimin düşmanı dostumdur mantığıyla allah belanizi versin abd.
    Cevapla
  • MÜTTEFİK 4 yıl önce Şikayet Et
    Müttefik hainler kankalarını savunurlar,daha sonra imha ederlerler.Kullan at...
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne işler çeviriyor gazeteciler çıkarır inşallah
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetöculer bir ,pkk iki, imamoglu uc ,kk dört ,ne kadar rahat yalan konusabiliyorlar yuzleri kizarmadan arkadas .
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözde Bağdadi'ye karşılık M.Kobani mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı