İsrail ABD'den yardım istedi!

Pazartesi günü, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile bir araya gelen İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Mnuchin ile buluşmasına ilişkin bir tweet attı.

İsrail ABD'den yardım istedi!
İsrail ABD'den yardım istedi!
GİRİŞ 30.10.2019 16:42 GÜNCELLEME 30.10.2019 16:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Middle East Monitor'un haberine göre yapılan sosyal medya paylaşımında Katz, "ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'den İsrail'in Arap Körfezi ülkeleriyle ekonomik ilişkileri geliştirmesine yardım etmesini istedim. İran kaynaklı tehditler ile Amerika ve Sünni Körfez ülkeleri arasındaki ittifakın birleşmesi kaçırılmaması gereken tarihi bir fırsat" dedi.

Başta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere İsrail ve Körfez'deki Arap ülkeleri arasındaki yakınlaşma sürüyor. Bu kapsamda atılan birçok adıma yenisi eklendi. İsrail İşçi Partisi lideri Avi Gabbay, yakın zamanda BAE de dahil olmak üzere bir dizi Arap devletini ziyaret etti. Aynı ülkeye İsrail'in Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev de Ekim ayında ziyaret gerçekleştirmişti.

Bakan Regev, iki ülkenin resmi diplomatik ilişkileri olmamasına ve İsrail pasaportlarının bu ülkede geçerli olmamasına rağmen, Abu Dabi Grand Slam Judo turnuvasına katılarak İsrail takımını desteklemişti.

Regev'in Abu Dabi'yi ziyaretinden sadece birkaç gün sonra, İsrail iletişim Bakanı Ayoub Kara da Dubai'de bir konferansa katılmıştı.

İsrail ve BAE ilişkileri İsrail'in bir dizi Arap ülkesiyle normalleşmeyi teşvik etme çabalarının zemininde 2018 yılında zirveye ulaştı. Fakat BAE ile normalleşmenin 1990'lara dayandığı belirtiliyor.

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR 1
  • Özgür t. 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi yahudileri ziyaret etmiş!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı