Türkiye sınırında ABD sürprizi! Esed devreye girdi YPG ABD'ye yalvardı

Beşşar Esed rejimi ve Rusya, Barış Pınarı Harekatı'yla darbe yiyen YPG/PKK'nın rejimle birleşmesini isterken; örgüt, kendi yapısını koruma güvencesi verilmediği gerekçesiyle teklifi kabul etmedi. Örgütün kararı sonrası rejim ise Tel Emır'daki güçlerini çekmeye başladı. Esed'in hamlesi sonrası örgütün sözde komutanı Mazlum Kobani, Twitter'dan yaptığı son dakika açıklamasıyla ABD'ye yalvardı.

GİRİŞ 31.10.2019 13:53 GÜNCELLEME 31.10.2019 17:15
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Esed rejiminin haber ajansı SANA, Savunma Bakanlığının "SDG" adını kullanan terör örgütüne "safları birleştirme" ve rejim ordusuna katılma çağrısı yaptığını duyurdu.

 

Terör örgütü ise internet sitesinden yayımladığı yanıtta, birleşme çalışmasına örgütün ayrı yapısını tanıyıp varlığını koruyacak bir siyasi uzlaşıyla başlanabileceğini ve rejimin kullandığı dilin rahatsız edici olduğunu savundu.

Bölgedeki son durum... (Harita: Suriye Gündemi)

REJİM ÖRGÜTÜ TERK ETTİ

Rejimin, örgütten gelen olumsuz yanıttan kısa süre sonra Rasulayn'ın güneydoğusunda Barış Pınarı Harekatı bölgesi yakınlarındaki Tel Temır'dan güçlerini çekip YPG/PKK'lı teröristleri yalnız bıraktığı görüldü.

 

Bu arada Rusya'nın da devreye girerek YPG/PKK'ya rejimle birleşmesi için ısrarlı mesajlar gönderdiği ancak henüz istediği yanıtı alamadığı öğrenildi.

TERÖRİST MAZLUM KOBANİ TUTUŞTU, ABD'YE YALVARDI

Gerçek adı Ferhat Abdi Şahin olan terörist başı Mazlum Kobani, Twitter'dan yaptığı son dakika açıklamasıyla, "Türkiye, ABD ile yapılan ateşkes anlaşmasına uymuyor ve savaşı sürdürüyor. Türkiye, aşırılık yanlısı gruplarla birlikte, Hristiyan köylerini işgal etmeye başladı ve yok olma tehdidi altındaki Asuri kasabası Tel Termır'a girmeye çalışıyor. ABD yükümlülüklerini yerine getirmeli" ifadelerini kullandı.

ABD ASKERLERİ TÜRKİYE SINIRINDA DEVRİYEYE ÇIKTI

Öte yandan İngiliz haber ajansı Reuters, Washington Yönetimi'nin Amerikan askerlerini Suriye'den çekme kararı aldıktan sonra, ABD güçlerinin ilk kez Türkiye-Suriye sınırında devriyeye çıktığını öne sürdü.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 30
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan Cumhurbaşkanlığını 1. Yıl Süreliğine , Bana devretmesi Ve Ben Suriye , Kıbrıs , Sorunlarını Çözeceğimi , Namus Sözü , Yeminle , Azimle , Çözeceğimi Garanti ediyorum ... Plan ve proje, Her Şey Hazır ...
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydası yok. En kısa zamanda hepiniz gebereceksiniz inşallah.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Lan yalvarmadığınız kimse kalmadı.Abd,rusya çin eset.Papua yeni gine çıksa ona da yalvaracaksınız.
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık kimseyi dinlemeyin. Girin girebildiğiniz kadar. Pkk ypg pyd yok olana kadar girin !
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Süre bitti çekilme olmamış neden vurmuyoruz.
    Cevapla
  • Rte 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyasete 2 arti 2 hic dört etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar