İki ülke bir oldu Türkiye'ye saldırdı! Peş peşe açıkladılar

Yunan mevkidaşıyla görüşen İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye ve İran'ın Ortadoğu bölgesinin güvenliği ve istikrarını tehdit ettiğini belirtti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da, Türkiye'yi hedef alan sözler sarf etti.

İki ülke bir oldu Türkiye'ye saldırdı! Peş peşe açıkladılar
İki ülke bir oldu Türkiye'ye saldırdı! Peş peşe açıkladılar
GİRİŞ 01.11.2019 11:16 GÜNCELLEME 01.11.2019 11:16
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Bugün bölgesel sorunları, İran ve Türkiye'nin oluşturduğu tehditleri, güvenlik ve istikrar tehditlerini ele aldık. İran, nükleer programı, füzeleri ve Hizbullah ve Hamas gibi terör örgütlerine verdiği destekle tehdit oluştururken Türkiye de Suriye'deki Kürtlere saldırıları, düzenli deniz ve hava sahaları ihlalleri ve radikal örgütlerine verdiği destekle tehdit oluşturuyor" dedi.

 

Katz, Yunan mevkidaşıyla savunma, enerji ve yatırım alanları dahil stratejik diyaloğu tüm seviyelerde derinleştirme kararı aldıklarını da sözlerine ekledi.

DENDİAS DA TÜRKİYE SALDIRDI

 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Kesinlikle Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmalı ve politik çözüm bulunmalı. Yunanistan bu anlamda BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'ın çabalarına destek veriyor" diye konuştu. Görüşmede, Türkiye'nin Ege Denizi, Doğu Akdeniz ve Suriye'deki eylemlerini de görüştüklerini dile getiren Dendias, "Türkiye'nin hakaret edici davranışı istikrar, büyüme ve barışı bozuyor. Ülkelerin barış içinde bir arada yaşaması ve bölgedeki tüm ülkelerin refahının temeli olarak uluslararası hukuka saygı duyulması gerektiğinin altını çizdik" ifadelerini kullandı.

Yunan bakan, enerji alanındaki işbirliğine ve Doğu Akdeniz ile Girit Adası'nın güneyi gibi diğer bölgelerde doğal gaz yataklarının geliştirilmesine ortak ilginin altının çizildiğini söyledi.

YORUMLAR 110
  • Kayısı kentli 4 yıl önce Şikayet Et
    İtler yine bir araya gelmiş, salyaları akarak havlıyorlar...
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    israil. ve. yunan. ikiside. gerôrist.
    Cevapla
  • leşger 4 yıl önce Şikayet Et
    REİSE Bir gece ansizin gelebiliriz dedirtmen lan kefereler
    Cevapla
  • Doğukan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan bir yanlışa takılmış gidiyorsun , Komşu komşunun külüne muhtaçtır ... Bizlerden asla tehdit olmaz size , boşuna oraya buraya peşkeş çekmeyin ülkenizi... Size tavsiyem iyi bir komşu olun ve tehditlerinizi bir kenara koyun. Bizim korkmadığımızı zaten biliyorsunuz !!! Yazık kendi vatandaşınızın rızkını hak hukuk bilmez kimselere vermeyin onların kendilerine faydası olmaz bu saatten sonra ...
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Hahaha .... Bunlar dalga mı geciyor yaaa? Israil 60 sene toprak caldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi