Rusya'dan NATO'ya ağır suçlama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO'nun Ukrayna meselesi konusunda yıkıcı adımlar attığını belirterek, "Kiev'e yönelik NATO'ya girme çağrıları, ülkenin bölünmesini tahrik ediyor" dedi.

Rusya'dan NATO'ya ağır suçlama
Rusya'dan NATO'ya ağır suçlama
GİRİŞ 01.11.2019 16:13 GÜNCELLEME 01.11.2019 16:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanlığı sitesinde yer alan açıklamasında, NATO'nun Ukrayna konusundaki eylemleri değerlendirildi.

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ın bir gün önce Ukrayna'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Zaharova, NATO yetkililerinin Rusya'ya yönelik asılsız suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

Ukrayna meselesinin Minsk anlaşmaları çerçevesinde çözülmesi konusunda gösterilen çabaların NATO tarafından dikkate alınmadığına dikkati çeken Zaharova, "NATO, yıkıcı şekilde hareket ediyor ve gerilim derecesini yükseltmek için adımlar atıyor" dedi.

 

Zaharova, NATO'nun, Ukrayna'daki mevcut sorunlarını çözemediğine işaret ederek, "Kiev'e yönelik NATO'ya girme çağrıları, ülkenin bölünmesini tahrik ediyor" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • burak 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu rusya ne pişkin Ukraynayı bölüyor suçu da Nato ya atıyor,Rusya bu ülkeyi rahat bıraksaydı bunlar olmayacaktı Pis moskof katliamcı halk katilleri
    Cevapla
  • öyle mi 4 yıl önce Şikayet Et
    siz suriyeye çağrılırken birşey yok ama değil mi?
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO ne iş Suriye ne iş?! Ukrayna ya yaptıklarını onaylamıyorum ama adamların kafa tutması nato prestijine büyük çizik atmak oluyor, ki bu abd ye atar yapmak demek. Helal olsun
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    ne konusuyorsunuz yahu girin bir tarafdan BALTIKLARDAN,birtarfda ukrnayaya kimse birsey yapamaz ne amerikasi nede AB si hepsi ödekdir onlarin, Türk askeri gibi profossional ,cesaretli imanli basarli güclü hic degillerdir onlarda aile birligi yoktur analrini babalarini yurtlarini sevenler hic degillerdir onlar birgünlük bebeken buzgibi ayri odada uyturlar anne babanin b uludugu odaya almazlar böyle sevgi sefkat verilmiyenlerden ne beklersin?
    Cevapla
  • alara 4 yıl önce Şikayet Et
    ukranyanın kırımını işgal ettiniz ne bölünmesi daha , ha ukranya natoya girmesin bence ha nato işal etmiş ha ruslar
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna nin NATO da işi ne ki Türkiye yi ne kadar korudularsa onlarida o kadar korur amaç oralari da ikinci ortadoğu yapmak ukrayna yi Rusya ya karşi kişkirtmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi