Trump, DAEŞ'in yeni lideri hakkındaki hayati bilgiyi dünyaya duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü DAEŞ'in yeni lideri hakkında önemli bir açıklama yaptı. Kimsenin kim olduğunu bilmediği ve sadece adını öğrenebildiği isim için Trump, "DEAŞ'ın artık yeni bir lideri var. Biz onun kim olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

GİRİŞ 01.11.2019 17:44 GÜNCELLEME 01.11.2019 17:44
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DAEŞ, yayınladığı açıklama ile Ebubekir el-Bağdadi'nin ve örgütün sözcüsü Ebu Hasan el-Muhacir'in ABD tarafından öldürüldüğünü açıklamıştı. Örgüt açıklamasında yeni liderlerinin Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi olduğunu duyurmuştu.

 

TRUMP: KİM OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan DAEŞ'in yeni liderinin kim olduğunu ve kendisini çok yakından tanıdıklarını açıkladı. Trump yayımladığı mesajda, "DEAŞ'ın artık yeni bir lideri var. Biz onun kim olduğunu çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

KİM OLDUĞU HAKKINDA BİR BİLGİ YOK

DAEŞ'in yeni lideri El Kureyşi'nin hayatına ve nereli olduğuna dair gerek yerel gerek yurt dışı basında bir bilgi bulunmuyor. Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, örgütün yeni lideri hakkında önemlki bir açıklama yaptı. Ağar, "DEAŞ'ın yeni sözde halifesi Abu İbrahim al-Haşimi al-Kureyşi'ye belli ki özenle saklanmış ve zamanı geldiğinde ortaya çıkarılmış. Sözde kan/klan/kabile bağıyla Hz.Peygamber'le ilişkilendirilmeye, buradan uluhiyet, dokunulmazlık, birleştiricilik ve hükmedicilik amaçlanmış. Örgütün parçalanması, bölgeselleşmesi ve liderlik kavgası engellenmek istenmiş" sözleri ile değerlendirdi

BAĞDADİ OPERASYONU

ABD Özel Kuvvetleri, Suriye'nin İdlib kentinde olduğu tespit edilen Bağdadi'ye gece operasyonu düzenlemişti. 8 helikopter, savaş uçakları ve çok sayıda askerin katılımıyla gerçekleştirilen harekatta terör örgütü lideri öldürülmüştü.

OPERASYONUN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANMIŞTI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ve ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) düzenledikleri ortak basın toplantısında Bağdadi operasyonuna ait görüntülerin bir kısmını yayınlamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 90
  • şubatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    AFERM sen çok iyi bilicisin dünyada her türlü pisligi sen bilirsin sana sormalı kim kimin iti köpegidir kim hangi tezgahın imalatdır EN İYİ SEN BİLİRSİN
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Atamasını yapmış demekki
    Cevapla
  • bamsı 4 yıl önce Şikayet Et
    hayvan (pardon insan görünümlü) hizmetçisinin cibiliyetini bilmez mi
    Cevapla
  • hadi lan 4 yıl önce Şikayet Et
    tabi iyi bileceksin..senin evinden yada beyaz sarayin mahseninden cikmistir
    Cevapla
  • savas 4 yıl önce Şikayet Et
    yeni lideri tabiki sen iyi bileceksin. Kendi adamınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası