Sarı yelekliler yine sokaklarda

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarını protesto etmek için sokağa çıkan sarı yeleklilerin Toulouse'daki gösterisinde 4 kişi gözaltına alındı.

Sarı yelekliler yine sokaklarda
Sarı yelekliler yine sokaklarda
GİRİŞ 02.11.2019 22:25 GÜNCELLEME 02.11.2019 22:25
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Fransa'da sarı yeleklilerin gösterileri 51. haftasına girdi.

Akaryakıt zamları ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, düşük katılımla devam ediyor.

Paris'te bir grup eylemci Saint-Pierre Meydanı'ndan Felix Eboue Meydanı'na, diğer grup ise İtalya Meydanı'ndan Gare du Nord tren garına kadar yürüdü. Eylemler yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Toulouse kentinde yaklaşık 600 kişinin katıldığı eylemde, polisle göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Polisin eylemcilere biber gazıyla müdahale ettiği gösteride, 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ülkenin çeşitli kentlerinde de eylemler yapıldı. Sarı yeleklilerin, gösterilerin yıl dönümü olan 17 Kasım'da ülke genelinde büyük eylemler hazırlığında olduğu belirtiliyor.

Polis, başkentin en önemli simgelerinden Champs-Elysees Caddesi ve nisanda çıkan yangında büyük hasar gören Notre-Dame Katedrali çevresinde gösteri yapılmasını yasakladı.

Sarı yeleklilerin eylemleri, 17 Kasım 2018'de başlamıştı. Gösteriler sırasında bugüne dek 11 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 245'ten fazla kişi yaralandı ve 12 bin 107'den fazla kişi gözaltına alındı.

YORUMLAR 24
  • İlhami 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun dualarımız sizlerle...
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Her yer Paris , her yer direniş ... Türkiye Sarılara her Türlü Cebhane ulaştırmalıdır ... Tencere Tava , Macron için bitsin bu hava ...
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Sarı yelekliler yakın yıkın Fransa’yı ... Kim tutar Sizi ... Türkiye Sarı yeleklere her türlü Silah , Mühimmat, Sevkine başlasın ... Bu Kaçak yollardan soksun .” Dimi , dimi ... değilmi ...
    Cevapla
  • Fransiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk para verecegine halkinla ilgilen macron millet ay sonunu getiremiyor
    Cevapla
  • Meta 4 yıl önce Şikayet Et
    Terörist sevici avrupa kendi besledikleri sürüleri birgün başlarına bela olduğu günleri görürüz inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü