Suriye'de Rusya üssünde büyük gerginlik!

Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’nün yakınlarında uçan bir B-52 Amerikan stratejik bombardıman uçağının saptandığı öğrenildi.

Suriye'de Rusya üssünde büyük gerginlik!
Suriye'de Rusya üssünde büyük gerginlik!
GİRİŞ 04.11.2019 06:28 GÜNCELLEME 04.11.2019 06:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avia.pro isimli havacılık haberleri sitesinin aktardığına göre Rusya’nın Suriye’deki Hmeymim Hava Üssü’nün yakınlarında uçan, ABD Hava Kuvvetlerine ait bir B-52 stratejik bombardıman uçağı saptandı.

Amerikan uçağının Rus üssüne yaklaştığı evvelki gün tespit edildiği belirtilen haberde, B-52’nin Yunanistan’ın güneyinden ve Kıbrıs’ın yakınından geçerek, Hmeymim Hava Üssü’nün bulunduğu Lazkiye’nin yakınından yoluna devam ettiği kaydedildi.

B-52’nin rotasının tam olarak bilinmediği, ancak uçağın Suriye sınırı üzerinden büyük bir olasılıkla Lübnan’a doğru uçabileceği ifade edildi.

Amerikan uçağının Rus üssüne neden yaklaştığının da bilinmediğini belirten Avia.pro, bununla birlikte uzmanların ABD’nin bu şekilde Rusya’ya gözdağı vermenin peşinde olabileceğini tahmin ettiklerini kaydetti. 

Haberde, “Daha önce Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü’nün artık S-400’lerin koruması altında olmadığı, bu füze savunma sistemlerinin radarlarının kapalı olduğu yönündeki doğrulanmamış iddiaların ortaya atıldığı dikkat çekici” ifadelerine yer verildi.

Daha önce ABD Hava Kuvvetlerine ait B-52H Stratofortress stratejik bombardıman uçağının Kaliningrad bölgesindeki Rus Baltik Filosu’unu bombardıman simülasyonu gerçekleştirdiği duyurulmuştu.

PlaneRadar uçuş gözlem portalı ise, 19 Ekim’de gerçekleşen bir eğitim uçuşlarında, Kırım’a yaklaşan bir B-52H uçağının şehri bombardıman simülasyonu gerçekleştirdiğini bildirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Su-27 savaş uçağının Karadeniz’deki Rus sınırına yaklaşan ABD hava Kuvvetlerine ait B-52H uçağına önleme yaptığını duyurmuştu. 

YORUMLAR 8
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    O uçağı ilk avlayan biz olacaz
    Cevapla
  • Çobanbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen Türkiye'yi bombalama provası Rusya niye müdahale etsinki
    Cevapla
  • Çobanbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen Türkiye'yi bombalama provası Rusya niye müdahale etsinki
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya hayatinda en büyük hatayi yapmis eger S 400 ile düsürmüs olsalardi peynie ekmek gibi satislari tavan yapardi amma cok büyük de ceaserte gerek vardi demekki o caserete sahip degillermis
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Rusya yakınlığı. DANIŞIKLI dövüş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme