Dünya gündemine bomba gibi düştü: Rusya S-400'leri kapattı

İsrail basını, Rusya'nın Suriye'de konuşlandırdığı S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerini devre dışı bıraktığını öne sürdü. Moskova yönetimi iddiaya ilişkin bir açıklama yapmadı.

GİRİŞ 04.11.2019 14:22 GÜNCELLEME 05.11.2019 08:48
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Suriye'deki askeri üslerine konuşlandırdığı S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerinin tamamını devre dışı bıraktığı iddia edildi.

 

İsrailli Debka sitesi, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Hmeymim Hava Üssü'nde bulunan S-400'lerin "sessiz sedasız" devre dışı bırakıldığını yazdı.

3 AY ÖNCE DE MASYAF'TAKİ RUS ÜSSÜ İÇİN BENZER BİR İDDİA ORTAYA ATILMIŞTI

 

Debka, yaklaşık 3 ay önce de Masyaf'taki Rus üssünde bulunan S-400'lerin devre dışı bırakıldıklarını duyurmuştu.

KAPATMA İÇİN 3 İDDİA ORTAYA ATILDI

Haberde Rusya'nın S-400'leri "kapama" kararının ardında çeşitli nedenler olabileceği yorumu yapıldı. Site, kapama kararının mali nedenlerle alınmış olabileceği belirtilirken, kararın bahsi geçen hava savunma sistemlerinin tahliyesine hazırlık anlamına gelebileceği de vurgulandı. Haberde en dikkat çeken "çekme iddiası" ise pazarlama taktiği olabileceği. Rusya'nın S-400'leri yabancı ülkelere ihraç edebilmek için Suriye'de "görücüye çıkarttığı", kampanyasında başarılı olunca da sistemleri kapatma kararı aldığı iddiasına da yer verildi.

RUSYA SESSİZ

Moskova yönetimi iddiaya ilişkin bir açıklama yapmadı.

ABD TEST ETTİ

Debka, bu hafta Rusya'nın Suriye'deki iç savaşa "müdahale ettiği" 2015 yılından bu yana ilk kez bir Amerikan B-52 bombardıman uçağının Hmeymim Üssü yakınlarında uçtuğunu hatırlattı. Siteye göre ABD'nin bu hamlesinin arkasında, S-400'lerin "devre dışı" kalıp kalmadığını kontrol etmek yatıyor.

Amerikan Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz haftalarda Kaliningrad'ta da benzer bir hamleye imza atmıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 29
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    S-400??? S-400 Üst aklın planları/ Ortadoğu oyununda dengeleri alt üst edecek SAVUNMA sistemidir. SURİYE sınırına- TOROSLARA- veya EGE'ye koyduğumuzda 600km menzil ve 400 km etkili vuruş sahası ile "Türkiye'ye tarruz edecek ucak/cruise füzelerinden korkumuz kalmaz. Bize kazık atmayı düşünen dost düşman herkesin bölgede oyunlarının tekerine büyük bir çomak sokmuş oluruz..ALMAMIZ ELZEMDİRRRRR.....BÖYLELİKLE SİVRİNEKLERLE DEĞİL BATAKLIGA SU DÖKENLERİN CİĞERİNİ SÖKERİZ..(Şehitlerimizin ruhu şaad olsun..)
    Cevapla
  • emre 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya s400 leri kapattıysa bu demektir ki bizim aldıgmız s400ler sanki bir işe yaramaayacak gibime geliyor.çünkü adam artık s400 le ugrasmayacak bizdekilerin sorunlarını kim çözecek
    Cevapla
  • agah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben şahsen Rusya ya da hiç güvenmem. Kaç yüz yıl savaşmışız..
    Cevapla
  • karizma 4 yıl önce Şikayet Et
    Çoktan suriyeyi paylaştılar.Bir edsad ın haberi yok.
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    yarin 22 milyar dollar cöpe giser türkiyeye yapar a dan z ye her sey milii uzaycilik dahil yolcu ve savas ucagi dahil araba dahil dünyada ne varsa atom 50 bin fühe dahil 17000 km gidebilen her sey milli olmali herkes de var türkiyede yok olmaz böyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı