Üç Türk yetkiliden Reuters'a ortak açıklama: Çarpıcı Erdoğan iddiası

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üç Türk yetkili, 13 Kasım'da ABD'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ziyareti iptal edebileceğini ancak son kararın henüz verilmediğini açıkladı. Ajansın geçtiği son dakika haberine göre, bu olası iptalin gerekçesi olarak ise, Temsilciler Meclisi'nin aldığı sözde Ermeni Soykırımı tasarısı ve Trump'ın mektubu gösterildi.

Üç Türk yetkiliden Reuters'a ortak açıklama: Çarpıcı Erdoğan iddiası
Üç Türk yetkiliden Reuters'a ortak açıklama: Çarpıcı Erdoğan iddiası
GİRİŞ 04.11.2019 17:35 GÜNCELLEME 05.11.2019 14:01
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

9 Ekim 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin devlet kurmasını engellemek ve Suriyelilerin ülkelerine dönmesini sağlamak amacıyla Barış Pınarı Harekatı başlatıldı.

 

DÜNYA KARŞI ÇIKTI

Türkiye'nin başlattığı operasyona başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülke karşı çıktı. Ancak kararlı duruşuyla Türkiye harekatı devam ettirdi ve ABD ile Rusya'yı diplomasi masasına çekerek iki ülkeyle ayrı ayrı anlaşma imzaladı.

Erdoğan ve Trump'ın G-20 Zirvesi sırası gerçekleştirdiği görüşmeden bir kare...

 

ABD'DE TÜRKİYE ÖFKESİ

Ancak Washington'da Türkiye karşıtı lobi harekete geçti. Barış Pınarı Harekatı'nı bahane eden demokratlar, aylar öncesinde hazırlanan sözde Ermeni Soykırımı tasarısını Temsilciler Meclisi'ne getirdi. Yapılan oylamada tasarı 11'e karşı 405 oyla kongreden çekti. Türkiye'den ise bu siyasi karara çok sert tepkiler geldi.

Bu kararın öncesinde ise, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı nezaketsiz mektup basına servis edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'de Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeden bir kare...

TÜRKİYE'DE TARTIŞMA BAŞLADI

Bu gelişmelerin ardından Ankara diplomasisinde hareketli günler yaşandı. Bazı Türk siyasiler, Erdoğan'ın 13 Kasım'da Trump ile Washington'daki görüşmesini iptal etmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'ye gidip gitmemeye henüz karar vermediğini açıklamıştı.

REUTERS: ERDOĞAN ZİYARETİNİ İPTAL EDEBİLİR

Washington-Ankara hattında bu gelişmeler yaşanırken, İngiliz haber ajansı Reuters'ta önemli bir haber yayımlandı. Ajansa son dakika konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen üç Türk yetkili, Erdoğan'ın 13 Kasım'daki ziyareti iptal edebileceğini söyledi. Ancak kaynaklar son kararın henüz verilmediğini kaydetti. Bu olası iptalin gerekçesi olarak ise, Temsilciler Meclisi'nin aldığı sözde Ermeni Soykırımı tasarısı ve Trump'ın mektubu gösterildi.

Yetkililer, Temsilciler Meclisi'nin sözde soykırım tasarısının ziyareti gölgelediğini belirterek, S-400, Barış Pınarı Harekatı ve sözde Ermeni Soykırımı kararlarına rağmen, Trump-Erdoğan ilişkisinin hala güçlü olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • Synann 4 yıl önce Şikayet Et
    Diplomasi böyle bir şey. Reis gitse de gitmese de eleştirilecektir. Konu, tartıldığı takdirde gitmesinin artılarının daha çok olduğuna inanıyorum.
    Cevapla
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis giderse bütün planlar bozulur, Trump gelsin
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Diplomaside duygusallığa yer yok. Trump hadsizlik yapmıştır. Fakat bunu mertçe yüzüne söylemek gerek.Reis liderdir. Karşısındaki tüccar kafalı bir densiz. Haddini bildirmek için gitmesi gerek. Reis ile yüz yüze konuşan onun liderliğinden çok etkileniyor. Sorunlar yüz yüze konuşulmalı.Reis gider.
    Cevapla
  • TürkTokatı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Trump gelsin.abd ve dünyada Zaten dediğinin bi önemi yok Trump kuklagillerin devamı adamın medyasında yok. Biz pentegona gidecek adam bulalım. Mit gibi. Onlar ancak bundan anlar. pyd ve terörle iş tutan abd yi kınayalım ve pyd yi haritadan silip dünyaya iyi bir mesaj verelim. 3 yıl var. Ortadoğuda taşlar yerinden oynar. müslüman görünce korkan İsraili titreteceğiz.
    Cevapla
  • yediyaman. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence ABD gidip gitmemeyi sayın Cumhurbaşkanımızın takdirine bırakmalı ve kendi kararını kendilerinin vermesi gerekiyor ülkemizin çıkarları doğrultusunda hareket edecektir sayın Cumhurbaşkanımız Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!