ABD 4.7 milyar dolar 'bekçilik' parası talep etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Güney Kore'den, ülkede bulunan ABD askerleri ve bölgedeki silahların koruma maliyetini karşılamak için 4.7 milyar dolar ödemesini istedi.

ABD 4.7 milyar dolar 'bekçilik' parası talep etti
ABD 4.7 milyar dolar 'bekçilik' parası talep etti
GİRİŞ 07.11.2019 10:23 GÜNCELLEME 07.11.2019 10:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bu haftanın başlarında, ABD'nin Doğu Asya ve Pasifik İşleri Başkanlığı Sekreter Yardımcısı James DeHart ve David Stilwell, savunma maliyet paylaşımını görüşmek üzere Güney Kore'yi ziyaret etti.

Güney Kore basınına göre Dışişleri Bakanlığı üst düzey danışmanlarından James DeHart, 4.7 milyar dolarlık savunma maliyetlerinin yalnızca bir kısmını karşılandığını iddia etti. Yetkili, ABD Başkanı Donald Trump'ın Seul'ün Washington tarafından sağlanan savunmaya daha fazla katkıda bulunmasını istediğini belirtti.

Gazete, Seul’un savunma masrafını ödememesi durumunda Washington'ın Güney Kore’den güçlerini çekebileceğine dair endişeler bulunduğunu da ileri sürdü.

Öte yandan Güney Kore'li yetkililer bu tür ödemeler için meclis onayının gerekeceğini savunuyor.

Ülkedeki Amerikan Kuvvetlerinin komutanı Robert Abrams ve Güney Koreli yetkililerle görüşen Stilwell'in söz ettiği pakete göre, Güney Koreli yöneticilere savunma maliyet paylaşımı ve Güney Kore-ABD ittifakının Kuzeydoğu Asya'da güvenliğin "kilit noktası" olarak hizmet ettiği vurgulandı.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • Abdulhamit 3. 4 yıl önce Şikayet Et
    ceksin bence güney kore rahatlar daha cok
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    onun bunun ipiyle guyuya inen bütün milletlere ibret olsun
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Seve seve odeyecekler.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    adam iş adamı ruhu para
    Cevapla
  • ğpojv 4 yıl önce Şikayet Et
    asya ülkelerinde nefis asla yok iki kardeş ülkeyi birbirine abd natonun düşürdüğünü hala anlamış değiller ve oyunlarını bozup koreler birleşse japonya çin ve diğer aynı ırk oldukları asya ülkeleriyle askeri ittfak kursa llahın izniyle ondan sonra ne natosu ne başkası evallah asya ülkeleri bir askeri ittifak kursa dünyanın borusunu hak hukukku asya ülkeleri tayin edere edecekte birgün er yada geç yeterki içlerinde bir akıllı ülke çıkıp neden asya ülkeleri olarak askeri ittifak neden kurmuyoruz nato gibi söyleyen oldumu inşallah tamamdır nato çatlar inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...