DEAŞ'a haraç veren Fransız Lafarge hakkındaki soruşturma iptal edildi

Suriye'deki faaliyetlerini sürdürebilmek için DEAŞ'ın da aralarında olduğu terör gruplarına haraç verdiği ileri sürülen Fransız çimento şirketi Lafarge hakkında başlatılan soruşturma iptal edildi.

DEAŞ'a haraç veren Fransız Lafarge hakkındaki soruşturma iptal edildi
DEAŞ'a haraç veren Fransız Lafarge hakkındaki soruşturma iptal edildi
GİRİŞ 07.11.2019 15:30 GÜNCELLEME 07.11.2019 15:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransa basınında çıkan haberlere göre Paris Temyiz Mahkemesi, Suriye'deki faaliyetlerini sürdürebilmek için terör örgütü DEAŞ'ın da aralarında olduğu terör gruplarına haraç verdiği ileri sürülen Fransız çimento şirketi Lafarge hakkında "insanlığa karşı işlenen suçlarda suç ortağı olduğu" gerekçesiyle geçen yıl açılan soruşturmayı iptal etti.

Şirket hakkındaki "terör örgütüne finans sağladığı" ve "başkalarının hayatını tehlikeye attığı" gerekçesiyle başlatılan soruşturmaların ise devam ettiği belirtildi.

Lafarge şirketi hakkında "terör örgütüne finans sağladığı", "başkalarının hayatını tehlikeye attığı" ve "insanlığı karşı işlenen suçlarda suç ortağı olduğu" gerekçesiyle geçen yıl soruşturma başlatılmıştı.

Şirket, 30 milyon euro için adli denetime de tabi tutulmuştu.

Şirketin 2011-2014 yıllarındaki faaliyetleri kapsamında, 8 eski yöneticisi hakkında geçen aylarda soruşturma başlatılmıştı.

Lafarge'ın Suriye'deki faaliyetlerini sürdürebilmek için DEAŞ'ın da aralarında olduğu terör gruplarına haraç verdiği ileri sürülmüştü.

YORUMLAR 2
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    İki yuzlu batililar.
    Cevapla
  • Harç 4 yıl önce Şikayet Et
    Harç ve haraç vermiş teröristlere ama batıda demokrasi var yersen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı