İngiltere'den kalktı Suriye'yi vurdu! ABD efsanesi böyle ortaya çıktı

ABD'nin bir süredir Suriye operasyonlarında kullandığı ve geçtiğimiz günlerde Rus üssüne yakın uçması ile gündeme gelen efsane B-52 bombardıman uçağı ilk kez Yunanistan'a indi. B-52 bombardıman uçağı ilk uçuşunu 1952 yılında gerçekleştirmiş olsa da, şu anda ABD tarafından oldukça aktif kullanılıyor. Adeta yıllara meydan okuyan uçağın 2044 yılına kadar envanterde tutulması planlanıyor.

İngiltere'den kalktı Suriye'yi vurdu! ABD efsanesi böyle ortaya çıktı
İngiltere'den kalktı Suriye'yi vurdu! ABD efsanesi böyle ortaya çıktı
GİRİŞ 08.11.2019 14:56 GÜNCELLEME 08.11.2019 16:54
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İngiltere'deki Fairford'tan kalkarak Avrupa hava sahasını kat ettikten sonra B-52'ler, Yunanistan ve Kıbrıs adası güneyinden uçup Suriye'ye giderek bombardıman görevi gerçekleştiriyor.

 

GÖRÜŞ DÜŞTÜ, GİRİT'E İNDİ

 

Uçaklardan biri, dünkü görevinde dönüş meydanında hava şartlarının limit altına düşmesi nedeniyle Yunanistan'ın Girit Adası'na ini. Souda Bay Hava Üssü'ne inen B-52, böylelikle hizmet tarihinde ilk kez Yunanistan'a teker koydu. Uçak, hava şartlarının düzelmesinin ardından kalkarak İngiltere'deki üssüne gitti.

YUNAN UÇAKLARI EŞLİK EDİYOR

B-52'ler Suriye görevinde Yunan hava sahasından uçarken, Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar eşlik ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Hava Kuvvetleri, Yunan F-16 kol uçuş fotoğraflarını paylaşmıştı.

YILLARA MEYDAN OKUYOR

Toplam 8 adet jet motora sahip Boeing imalatı B-52'ler, ilk uçuşunu 1952'de gerçekleştirdi. Menzili 14 bin 162 kilometre olan uçak, modernizasyonlarla yıllara meydan okuyor. B-52'lerin 2044'e kadar hizmette tutulması planlanıyor.

Toplam 31 bin 500 kilogram bomba ve füze kapasiteli uçak, 50 bin feet yani 15 bin 150 metre irtifaya çıkıyor. B-52'lerin maksimum kalkış ağırlığı ise 219 bin 600 kg.

KAYNAK: KOKPİT AERO
YORUMLAR 44
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Alçak Ingiltere Orta doğu 'da zaten hep vardı. Islam'a ve Müslümanlara karşı savaşta kullanılan bombaların silahların çoğu Ingiltere'nin. Büyük şeytan! Sonları feci olacak inşaAllah.
    Cevapla
  • neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    PKKlilara nekadar yardim yatakcilik ettilerse sunun sebebinden zamaninda Yahudi isarail bana Devlet insaa et senin borclarini sileyim dedi, ve onun icin direniyor,ve öteki tarafta Israilin koruculugunu kim yapacak? en ucuzu PKK gibi bir terör olusumu.. Para istemezler yemek istemezler sadece Petrolü satsalar onuda ucuza satmis olsalar alanda verede memlun olacaktir,PKKnin ayakkabilarina kadar Ingiliz imalatidir
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanı bu hareketın anlamı bızım takım bu bızım borumuz oter dıyorlar sızı ıplemıyoruz ebabında eskı ucaklarla bu ısı yapıyorlarkı kaza ıle vurulursa eskı nasılsa onlar vurulsun dıyor bırazda gecmıse atıfta bulunuyor bız boyle ıdık hatırlayın .
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyi bombliyor kimi bonbaliyor tüm dünya insanlari neden bu kadar hasta
    Cevapla
  • Marjınal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence dunya savası cıkartmaya calısıyor bunlar bu davranıslarla her sey sıl bastan!
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk şeytan dunyaya huzur vermiyor ALLAH kahru perisan etsin
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    suriye deneme tahtası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak