Graham'ın adını verdi! Türkiye ve Erdoğan hakkında pes dedirten sözler

Washington'da ulusal güvenlik ve savunma haberleri sitesi Defense One'ın düzenlediği konferansa katılan Demokrat Chris Van Hollen, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetinin geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Senatör, Trump'ın davetinin "çok çirkin" olduğunu savundu. Senatör ayrıca, Lindsey Graham ile bir şeyleri kurtarmak için adımlar attıklarını açıkladı.

Graham'ın adını verdi! Türkiye ve Erdoğan hakkında pes dedirten sözler
Graham'ın adını verdi! Türkiye ve Erdoğan hakkında pes dedirten sözler
GİRİŞ 10.11.2019 10:26 GÜNCELLEME 10.11.2019 18:04
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

ABD'de Türkiye karşıtı cephe kara propagandaya devam ediyor. Defence One'ın düzenlediği bir konferansta konuşan Demokrat Senatör Chris Van Hollen, "Türkiye, Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldırdıktan ve DAEŞ'e karşı mücadelemizi baltaladıktan sonra Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyaretiyle ödüllendirilmesi, dışarıya son derece kötü bir mesaj veriyor. Sizi temin ederim, Başkan'ın Erdoğan ziyaretini geri çekmesi için bugün ABD Senatosu'nda oylama yapılsa, yüzde 100 oyla kabul edilir" dedi.

 

Uzun vadede Türkiye'nin NATO üyesi olarak kalmasının ABD'nin çıkarına olduğunu söyleyen Van Hollen, "Ancak bunun yolu, 'Sizi Beyaz Saray'da ağırlayacağız. İstediğiniz her şeyi de vereceğiz. Gidin Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldırın' demek değil. Bunun yolu NATO çıkarlarına açıkça ters olan meselelere karşı çıkmak" diye konuştu.

 

"GRAHAM İLE BİR ŞEYLERİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Terör örgütü PKK/YPG'ye saldırılmasının, ABD'nin güvenilirliğine dünyanın birçok yerinde zarar verdiğini de söyleyen Amerikalı senatör, bunun bölgede Rusya'nın güçlenmesine neden olduğunu da savundu.

Van Hollen, "Tüm bu süreç tam bir felaket ve bazı hasarların giderilmesi artık imkansız olacak. Ancak Senatör Lindsey Graham ve ben hala bir şeyleri kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

"TASARI BÜYÜK ÇOĞUNLUKLA GEÇER" İDDİASI

Chris Van Hollen, Türkiye'ye herhangi bir yaptırım tasarısının bugün Senato Genel Kurulu'na getirilmesi durumunda, veto edilemeyecek bir çoğunlukla geçeceğini de savundu.

CUMHURİYETÇİ LİDERİ SUÇLADI

Van Hollen, Lindsey Graham'la kaleme aldıkları tasarının Senato Genel Kurulu'na getirilmemesinden Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell'ı sorumlu tuttu. Van Hollen, "McConnell Türkiye'nin yaptıklarının ne kadar acımasızca olduğunu bilmesine rağmen Başkan Trump'ı korumaya çalışıyor. Bu nedenle de ABD yönetiminden bu ambargoları destekleyip-desteklemediklerine dair bir işaret alana kadar harekete geçmekte isteksiz davranıyor" ifadelerini kullandı.

"LİDERLER TRUMP'LA GÖRÜŞMEK İSTİYOR, ÇÜNKÜ..."

Chris Van Hollen, "Türkiye'nin dokunulmazlıkla hareket etmesine öylece izin mi vereceksiniz? Tüm dünyanın gözü üzerimizde" derken sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok yabancı ülke lideri neden Başkan Trump'la telefonda doğrudan görüşmek istiyor. Çünkü Erdoğan'ın işine yaradığını görüyorlar. Erdoğan, Trump'la telefon görüşmesini, Suriyeli Kürt müttefiklerimize saldırmak için bir müsaade olarak yorumladı. Eğer bu görüşme olmasa ortaya aynı sonuç çıkmayabilirdi."

ABD Senatosu'na Türkiye'ye yaptırım getirilmesini öngören tasarı henüz oya sunulmadı ancak Temsilciler Meclisi aynı konudaki bir başka tasarıyı onaylamış durumda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump 13 Kasım’da Washington'da bir araya gelecek.

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA
YORUMLAR 64
  • Celal 4 yıl önce Şikayet Et
    Diplomatik ilişki seviyesi düşürülmesi
    Cevapla
  • kür şad 4 yıl önce Şikayet Et
    Biryerde darbe söz konusuysa kesin siyonistlerin parmağı vardır.Eğer siyonistlerin dediğini yapsa darbeye gerek kalmazdı.Zaten o ülkede darbe çoktan olmuştur.
    Cevapla
  • mustafa 38 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçak abd de terör devletinde herkes bir telden çalıyor gramafonu ayrı trampeti ayrı ama ne çalarlarsa çalsınlar hepside aynı noktada birleşiyorlar oda TÜRKİYE Aleyhinde atıp tutmak bunların kanı bozuk alçak sömürücü bütün emelleri güçsüz ve doğal zenginlikleri olan ülkeleri karıştırıp doğal zenginliklerini kendileri ürettiği teröristlerle birlikte sahiplenmek bizde buna mani olunca hoşlarına gitmiyor ermenileri bahane ediyorlar her türlü şeytanlıkla planlarını projelerini uyguluyorlar
    Cevapla
  • mustafa 38 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçak katil abdnin ALLAH Belasını versin başlarıda bozuk kıçlarıda bozuk haala ypgli pydi pkk lı teröristlere suriyedeki kürt müttefiklerimiz diyorlar abd nin kendileri terörist olmasa teröristleri desteklemezler biz boşuna uğraşıyoruz suriyede ne kadar hain terörist varsa yok etmmeye devam etmeliyiz
    Cevapla
  • ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu amerikan essekleri niye bu kadar cok aniriyorki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar