Rusya Esed'e ayar verdi: Akıllanmadınız!

Beşar Esad’ın Anayasa Komitesi çalışmalarına inanmadığını söylemesi Rusya’da rahatsızlığa neden oldu. Moskova yönetimi “Siyasi sürece bağlıyız” açıklaması yaparken, Rus basını Esad’ı yeni çatışmaları körüklemekle suçladı.

Rusya Esed'e ayar verdi: Akıllanmadınız!
Rusya Esed'e ayar verdi: Akıllanmadınız!
GİRİŞ 10.11.2019 10:14 GÜNCELLEME 10.11.2019 10:15
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Suriye rejiminin başı Beşar Esad’ın devlet televizyonuna verdiği mülakatta “Anayasa Komitesi’nin çalışmalarından pek umutlu değilim” şeklindeki açıklaması, Rusya’da tepkiyle karşılandı.

 

 

Röportajın ardından anayasa komitesi toplantılarında rejim yetkililerin süreci geciktirmeye dönük adımlar atması, Moskova’nın doğrudan Şam’ı hedef almasına neden oldu. 

ŞAM AKILLANMADI 

 

 

Rus Dışişleri tarafından yapılan açıklamada Kremlin’in Anayasa Komitesi’nin yol haritasına bağlı olduğu bildirildi.

Rus basınında yer alan analizlerdeyse Esad’a Moskova’nın 2015’te savaş dahil olmasıyla koltuğunu koruyabildiği hatırlatılarak uyarılarda bulunuldu. Nezavisimaya gazetesinde yer alan haberde, 8 yıllık iç savaşa rağmen Esad rejiminin çatışmaları körüklemeye devam ettiği ve ‘akıllanmadığı’ yorumu yapıldı.

Şam hükümetinin Sünni nüfusun çoğunlukta olduğu bölgelerde İran destekli demografik değişim girişimlerini görmezden geldiğine dikkat çekilen haberde, rejime aşiretlere karşı stratejisini değiştirme çağrısı yapıldı. Yazıda, Rusya’nın çıkarlarının görmezden gelinmesi halinde Suriye krizinde yeni bir sayfa açılacağı kaydedildi.

TASS haber ajansı da yayınladığı bir analizde Suriye rejiminin, Anayasa Komitesi çalışmalarını yavaşlatmaya çalıştığına işaret etti. Zavtra gazetesine konuşan Rus Dışişleri’nin Suriye danışmanı Rami el-Şair ise Esad’ın açıklamalarının siyasi çözümü baltalamaya çalışan ABD’nin işine geldiğini söyledi. El-Şair, olası bir seçimde en fazla yüzde 20 oy alabilecek Esad’ın miadını doldurduğu kaydetti. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 23
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    arab baharı sınırlarına dayandığında yani suriyede savaş başlamadan önce inandığın bir anayasa değişimini bizzat yapmalıydın... bunca müslüman öldükten sonra, petrollerine el konulduktan sonra şimdi senin başkalarının hazırlayacağı anayasayı kabul etmekten başka şansın var mı? zaten o koltukta rusyanın zoru ile oturuyorsun... akıllı ol...
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de savaş bittiğinde Esad'ın krallığı da biter o yüzden Esad ve Suriye rejiminin bütün elemanları savaşı bitirmek istemez.
    Cevapla
  • Candan 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bitmiş. Şu an abd ve rusya teröristleri mücadele ediyor ancak onlarında hüsranı yakındır
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    Vladimir,siz aradan çekilin bir müddet ve hiç karışmayın,biz onu kısa sürede akıllandırırız...zalimler aptal ve korkak olur!.
    Cevapla
  • 1 vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    sanırım Putin Reisi'in sözüne gelecek
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adam degil hayvandan daha asagida bir seviyeye sahip zalim ..babasi da zalimdi kendisi de babasini aratmadi..Allah c.c. belasini versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor