İsrail yine katliam yaptı: 32 kişi şehit oldu! Türkiye'den sert tepki

İsrail'in İslami Cihad Hareketi liderine düzenlediği suikast ile başlayan saldırılarda Gazze'de hayatını kaybeden Filistinli sayısı 32'ye çıktı. Türkiye de Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile İsrail'e "saldırılarına derhal son vermesi" konusunda çağrıda bulundu. Öte yandan Mısır'ın arabuluculuğunda İslami Cihad Hareketi ile İsrail arasında ateşkes sağlandı.

GİRİŞ 14.11.2019 09:28 GÜNCELLEME 14.11.2019 09:28
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Ajanslardan gelen son dakika haberlerine göre, İsrail'in İslami Cihad Hareketi liderine düzenlediği suikat sonrası Gazze'de gerginlik sürüyor. Geçtiğimiz günlerde İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin komutanlarından Beha Ebu'l Ata, Gazze'deki bir eve düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Daha sonra İsrail'den yapılan açıklama ile İslami Cihad Hareketi üyelerine hava saldırısı başlatıldığı duyuruldu.

FİLİSTİN DİRENİŞ ÖRGÜTÜ ROKETLERLE KARŞILIK VERDİ

İsrail ordusu hava saldırılarıyla Gazze’deki İslami Cihad Hareketi'ne ait hedefleri vururken, Filistinli direniş örgütü ise bu saldırılara roket atışlarıyla karşılık verdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde gece geç saatlerde düzenlenen saldırılarda 6 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, saldırılarda 12 kişinin yaralandığı kaydedildi.

 

GAZZE'DE 32 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ölenlerin kimliklerine ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, önceki günden bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 32, yaralıların ise 100'e yükseldiği ifade edildi.

 

İsrail ordusu önceki gün Gazze'nin doğusunda İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın bulunduğu eve saldırı düzenlediklerini duyurmuştu. Saldırıda Ebu'l Ata ile eşi Esma Ebu’l Ata hayatını kaybetmişti.

Bu saldırının ardından bölgedeki gerginlik artmıştı.

TÜRKİYE'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail dünden bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda masum Filistinli kardeşimizi katletmiştir. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. İsrail yönetimi devlet politikası haline getirdiği saldırgan tutumuna ve işgaline son vermelidir." ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL'DE BİLE TEPKİ GÖSTERİLERİ DÜZENLENDİ

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar, başkent Tel Aviv’de protesto edildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud’un Tel Aviv’deki genel merkezi yakınında toplanan barış yanlısı İsrailli göstericiler, Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulması çağrısı yaptı.

HAMAS'TAN AB'YE TEPKİ

Gazze'deki Hamas Hareketi, Avrupa Birliğinin (AB), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında aldığı tavrın tarafgir olduğunu belirtti.

Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi üyesi Basim Naim tarafından yapılan yazılı açıklamada, "AB, bir kez daha bize, konu Filistinlilerle alakalı olduğunda, Siyonist lobisinin Brüksel'deki siyasi arenaya hakimiyetini yansıtan ve zayıf bir tavır alacağını gösterdi." ifadesini kullandı. 

ATEŞKES SAĞLANDI

İslami Cihad sözcüsü Musab el-Bureym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ile Mısır ara buluculuğunda Gazze'de ateşkesin sağlandığını ve bunun yerel saatle 05.00'te yürürlüğe girdiğini söyledi.

 

YORUMLAR 59
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ülke mazlumların yanında olduğunu söylüyorsa, Gazze'ye sadece yeteri kadar silah versin. (Aksi tutarsızlıktır.) Gitmenize gerek yok. O zaman İsrailin halini görürsünüz. Rahmetli Erbakanın ifadesiyle: zalimler sadece güçten anlarlar... Herkes elinden geleni yapmakla mükelleftir...
    Cevapla
  • BİRAZ CESARET 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ataletimiz onlara cesaret veriyor. Siyonistler bizi sayısız yalan rüzgarları ile meşgul ediyor. Vaktimizi onların yalanlarına cevap vermekle harcıyoruz. Hal bu ki biraz cesaret olsa onları ezip geçmek o kadar kolay ki! Her şey Kudüs'e doğru cesaretli bir adım atmaya bakar, inanın biz daha oraya varmadan onlar kaçar gider.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Müslümanlar nezaman tam dine sarılacagız birlik olacağız da bu zulümler bitecek nereye baksanız akan kan Müslüman kanı Zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • vatansaver 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık daha fazla tutma bizi reis, bırak da şu işi bitirelim artık.
    Cevapla
  • tng 4 yıl önce Şikayet Et
    kim tutuyor seni? atla uçağa git?
    Cevapla
  • Özgür t. 4 yıl önce Şikayet Et
    İslami cihad israile çalışıyor demedi demeyin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!