Trump'la görüşen Stoltenberg'den Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Trump'la görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, " Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığına dair birçok farklı fikir var ama aynı zamanda Türkiye, değerli bir müttefikimiz ve terörle mücadeledeki rolü önemli." dedi. Stoltenberg, Türkiye'nin gündemindeki Patriotlar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Trump'la görüşen Stoltenberg'den Türkiye açıklaması
Trump'la görüşen Stoltenberg'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 15.11.2019 03:11 GÜNCELLEME 15.11.2019 03:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Evet Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığına dair birçok farklı fikir var ama aynı zamanda Türkiye, değerli bir müttefikimiz ve terörle mücadeledeki rolü önemli." dedi.



BEYAZ SARAY'DA TRUMP'LA GÖRÜŞTÜ

 

 

Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelen Stoltenberg, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Stoltenberg, DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesinden dolayı ABD'yi tebrik ederek, "Bu, uluslararası terörle mücadelede çok önemli bir kilometre taşı oldu." görüşünü paylaştı.

 

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" ifadesine ilişkin Stoltenberg, "Gerçekte NATO uzun yıllardır olduğundan daha güçlü ve çevik." diye konuştu.

Suriye'nin kuzeyindeki krize yönelik siyasi bir çözüm gerektiğine işaret eden Stoltenberg, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en çok terör saldırısına uğrayan ve 3,6 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan müttefikimiz olduğunu kabul etmemiz lazım. Evet Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki varlığına dair birçok farklı fikir var ama aynı zamanda Türkiye, değerli bir müttefikimiz ve terörle mücadeledeki rolü önemli."

'MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ'

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımının birçok tartışma doğurduğunu kaydeden Stoltenberg, "Türkiye ile ABD arasında patriotlar da dahil olmak üzere savunma sistemleri konusunda süren konuşmaları memnuniyetle karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

Öte yandan Stoltenberg, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, görüşmede NATO hükümet ve devlet başkanlarının aralık başında Londra'da yapacağı toplantıya hazırlanma konusunu ele aldıklarını belirtti.

Twitter paylaşımda Oval Ofisteki görüşme esnasında çekilen bir fotoğrafa da yer veren Stoltenberg, "Başkan Trump'ın savunma harcamaları konusundaki mesajının gerçek bir etkisi oldu, Avrupa ve Kanada'dan 100 milyar dolar eklendi. Bu da NATO'yu daha güçlü kılıyor." ifadesine yer verdi.

YORUMLAR 5
  • Osman Osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Atsaniz ya fransayi nato'dan veya yaptirim uygulayin fransaya yoksa terörünüz sadecce müslümanlara mi şeytanin elemanlari .....
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Dostu düşmanı artık biliyoruz çenenizi yormayın inşallah sizin sandığınız kadarda koyun değilizdir...
    Cevapla
  • ne yaptınız 4 yıl önce Şikayet Et
    konuşmayın lan. nato türkiye için ne yaptı?
    Cevapla
  • Ferman 4 yıl önce Şikayet Et
    Geleçek 20 yil içinde nato dagilaçak ABD Israël suudi ve misir birleseçek avrupa russia île yakinlasip yeni bir savunma birligi kuraçak türkiye yi ve russia ya da teklif edeçekler ama 2 hülke de teklife olumsuz çevap vereçek türkiye ve türk devletleri russia île birleseçek ABD ilk önce avrupaya saldiraçak ve 3.dünya savasi baslayaçak ingiltere avrupa savunmasinda yer almayaçak abd yi destekleyeçek arka bahcesi olaçak abd avrupayla savasirken russia türk birligi dogu avrupadan ilerleyerek orada ki devletleri tek tek isgal edeçekler sonunda savasini kazanani türkler olaçak israeli suudi misir ve eski osmanli topraklarini geri alaçak ///// benim öngörüm bu sekilde
    Cevapla
  • DOBRA 4 yıl önce Şikayet Et
    bu saatten sonraki konuşmalarınız anca eşşek anırmasıdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar