Ses getiren sözler: Kuyruğunu sallayan köpek gibiydi

Almanya'da yayımlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Trump-Erdoğan Zirvesi hakkında çıkan bir haberinde, Trump'ın Erdoğan karşısındaki tavrını hedef alarak "Kuyruğunu sallayan köpek gibiydi" ifadeleri kullanıldı. Alman gazetesinin bu yorumu başta ülkede olmak üzere dünyada büyük yankı uyandırdı.

Ses getiren sözler: Kuyruğunu sallayan köpek gibiydi
Ses getiren sözler: Kuyruğunu sallayan köpek gibiydi
GİRİŞ 16.11.2019 20:32 GÜNCELLEME 17.11.2019 06:30
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

ABD ve Alman basınının gündeminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Çarşamba günü Washington'da yaptığı görüşme yer almaya devam ediyor. Almanya'da yayımlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Trump'ın Erdoğan'a övgüler sıraladığını belirterek, Trump için ses getirecek bir yorumda bulundu.

"ERDOĞAN HİÇ ETKİLENMEDİ"

Frankfurter Allgemeine Zeitung'daki analizde Erdoğan ile Trump'ın düzenlediği ortak basın toplantısında, iç politikada baskılarla karşılan Trump'ın övgülerinden Erdoğan'ın hiç etkilenmeden tutumunu koruduğu belirtildi.

Trump ve Erdoğan'ın Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısından bir kare...

"TRUMP KUYRUĞUNU SALLAYAN KÖPEK GİBİYDİ"

Haberde yer alan ifadeler şu şekilde: "Türkiye Cumhurbaşkanı Beyaz Saray'daki ev sahibini bazı anlarda rezil etti, çok açık bir şekilde değil, belli belirsiz. Dünya sahnesinden iç politik hesaplarla geri çekilmesinin nasıl bir bedeli olacağını Trump en geç East Room'daki düzenlenen basın toplantısında fark etmiş olmalı. Karmaşık Türk-Amerikan ilişkilerindeki hangi anlaşmazlık olursa olsun, (füze programı, Suriye politikası, Fetullah Gülen) Erdoğan tümüne karşı koydu. Erdoğan, kendine güvenen bir tavır sergiledi. Trump'ın övgülerinde de etkilenmedi. Amerikan Başkanı "Neredeyse ilk günden beri, uzun zamandır dostuz" ve "Cumhurbaşkanının hayranıyım. Harika bir ilişkimiz var" dedi. Burada kuyruğunu sallayan bir köpek gibiydi. Türkiye'nin Suriye'nin askeri operasyonu başlamada önce, Trump'ın bölgeden çekilmesinde olduğu gibi. Trump'ın Türk ekonomisini yaptırımlarla yerle bir etme tehdidi ise unutulmuştu."

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 73
  • Samsun Özel. 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin şansölye merkel.ni erdogan defalarca ayağına çağırmıştı. O zaman merkel e karşı bu kadar cesur Eleştiri getirebildinizmi.
    Cevapla
  • yasar 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump'un Reis karşışında 'kuyruğunu sallayan bir köpek' gibi diyenler Reis in yaninda Merkelin veya Makron'un nasıl bir hal içinde olduklarını görmemisler veya görmekten gelmişler. Yahu tum dunyada milyonlarca insanin onu neden bu kadar sevdigini ve arkasında oldugunu daha da mı anlayamadınız....Gölgesi yeter size! Reis: "Sen dik dur egilme bu millet her daim seninle!"
    Cevapla
  • sancak 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yazıyı yazanlar kendilerini tarif etmişler. bizim abd ile aramızın iyileşmesi... yerlerine batıyor. amaçları böylece kışkırtıp aramızı açmak
    Cevapla
  • Alp37 4 yıl önce Şikayet Et
    Gibisi fazla bunlar zaten köpek umarım tarihte bize bunların attığı kazıklardan devlet büyüklerimiz bir ders çıkarırda bunların sahte yüzlerine iki yüzlü politikalarına kanmaz yoksa yine bize bunların dostlukları kan ve gözyaşından başka birşey getirmez.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz Almanya Amerikanın komutu altındaki köpekliğinizi mi bastırmaya çalışıyorsunuz da böyle gerçek hali hedefi saptıran hedefler açıklamalar yapıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...