ABD'li komutan Arap ülkelerine böyle seslendi: Birlik olma vaktidir

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hava Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral David Goldfein, Basra Körfezi'ne kıyısı olan Arap ülkelerini "İran'ın saldırılarına karşı birlik olmaya" davet etti.

ABD'li komutan Arap ülkelerine böyle seslendi: Birlik olma vaktidir
ABD'li komutan Arap ülkelerine böyle seslendi: Birlik olma vaktidir
GİRİŞ 17.11.2019 08:10 GÜNCELLEME 17.11.2019 12:37
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde düzenlenen ve hava kuvvetleri komutanlarının katıldığı bir konferansta konuşan David Goldfein, Arap ülkelerinin bunu yapabilmesi için aralarındaki farklılıkları bir kenara bırakıp askeri kuvvetlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

"BİRLİK OLMAK İÇİN DOĞRU VAKİTTİR"

Goldfein hiçbir ülkenin kendisini savunmak için her şeye sahip olmadığına vurgu yaparak, "Ancak birlikte olursak, toplu savunma için her şeye sahip oluruz. İran bir füze ya da drone gönderdiğinde, geçmişte yaşanan ihtilafları düzeltme zamanı olmayacak. Birlik olmak için doğru vakit bugündür" diye konuştu.

Goldfein ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) korumak için en iyi bölgenin Katar ya da komşu ülke Umman olduğunu da dile getirdi.

Washington yönetimi Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın diğer bir körfez ülkesi Katar ile yaşadığı siyasi anlaşmazlığın İran'ın bölgede nüfuzunu artıracağı endişesini taşıyor. 2017 Eylül'ünde söz konusu Arap ülkeleri terörizme destek verdiği gerekçesiyle Katar ile olan siyasi bağlarını keserek, Doha yönetimine ekonomik yaptırım uygulamıştı.

ABD'NİN KÖRFEZDE 2 ASKERİ ÜSSÜ VAR

ABD ordusu halihazırda Katar'da Al Adeed Hava Üssü ve Bahreyn'de de 5. Filo askeri üssüne sahip. Al Adeed, ABD'nin bölgedeki en büyük askeri üssü konumunda bulunuyor.

Washington yönetimi 2018 Mayıs ayında tek taraflı olarak İran ile 2015 yılında yapılan "nükleer silahlardan arındırma" antlaşmasından çekildiğini açıklamış, Basra Körfezi'nde yapılan tanker saldırılarından dolayı da Tahran yönetimini sorumlu tutmuştu. ABD'nin yaptırım uyguladığı İran'da baş gösteren ekonomik kriz sebebiyle ülkede hükümet karşıtı birçok protesto gösterileri düzenlenmişti.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 51
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Köpek, müslümanların içine fitne sokuyor
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Fitneci amerika israil ile işbirliği yapan arap ülkeleri de suçludur ! Kafir amerikayı dost bildiniz. Şırka koşan benim kardeşim olamaz !
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamın ismi David Goldfein Almanya’dan göç eden Yahudi! Tabi ki Bozgunculuk kanında var! Siz kırın birbirinizi bizde tepenize üşüşelim! Ama önce Silah ticaretine girelim!
    Cevapla
  • Ö.İ.M 80 4 yıl önce Şikayet Et
    Kutul amare'deki tezgah aynen sahneleniyor. Kum kafire inaner ve yardım ederse allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    komedi mi yoksa kabus mu ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!