Krizi önleyemiyorlar: Hindistan'da 15 dakika temiz hava 7 dolar!

Hava kirliliğinde rekor kıran Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir şirket, temiz havayı parayla satmaya başladı. Müşteriler, tüplerle sunulan temiz havanın 15 dakikası için yaklaşık 7 dolar ödüyor.

Krizi önleyemiyorlar: Hindistan'da 15 dakika temiz hava 7 dolar!
Krizi önleyemiyorlar: Hindistan'da 15 dakika temiz hava 7 dolar!
GİRİŞ 17.11.2019 13:41 GÜNCELLEME 17.11.2019 13:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Hindistan'da hava kirliliği kritik seviyelere ulaştı.Başkent Yeni Delhi'de bir şirket hava kirliliğini fırsata dönüştürdü, oksijen dolu tüpleri 7 dolardan satışa çıkardı. 

 

 

AROMALI TEMİZ HAVA

Müşteriler, 15'er dakikalık seanslarda sunulan tüplerden "temiz hava"  alıyor. İsteyen, temiz havayı aromalı olarak da tercih edebiliyor.

 

 

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kentte hava kirliliği nedeniyle bazı okullarda sık sık eğitim ve öğretime ara veriliyor.

Yeni Delhi, 5 Kasım'da hava kalitesi indeksinde 527 puanla, dünyada şimdiye dek ölçülmüş en kirli hava rekorunu kırdı. Kirlilik, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği eşiğin 20 kat üstünde.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 15
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de bazı şehirlerde var ığdır 400 yakın. Bu 1 gerçek ki ab ve abd il rusyada doğal gaz olmasaydı belkide hindistanla yarışırlardı hatta biz dahil. İstanbul ankara izmir bursa diyarbakır Erzurum kars 1 zamanlar bırakın sobayı kalorifer yüzünden maskelerle dolaşanlar vardı.çoğu çamaşırını is'ten kararmasın diye kışın balkona bile asmazdı.
    Cevapla
  • haydaa 4 yıl önce Şikayet Et
    degerli musluman kardeslerim, hindistanla ilgili her haberde bakiyorum birileri cennetle mujdelenmis gibi inandiklarina saldiriyor. ben elhamdulillah muslumanim ve musluman kalmaya calisan biri olarak nacizane uyariyorum iman ince bir cizgidir. bir nefes sonrasinin imanimiz icinde bir garantisi yok bundan dolayi surekli kendi imanimiz icin endiseli olmali ve diger insanlar icinde dua etmeliyiz. Rabbim once benim imanimi korusun insallah daha sonrada herkesi islam ile sereflendirsin amin. habere gelince onlar erken yasamis bu kirliligi istanbulda 20 sene sonra yasar dinle cok alakasi varmi bilmem ankarada okudugum siralarda yuksek yerleden kirli havayi gormek munkundu...
    Cevapla
  • Almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilinçsiz Düzensiz gelişme kendi sonlarını getirecek. Ne beklersinki Taşa Hayvana tapandan.
    Cevapla
  • arakan 4 yıl önce Şikayet Et
    arakanlılara yaptığınız zulüme karşılık olsun
    Cevapla
  • Düzce'den 4 yıl önce Şikayet Et
    Açılış yapmama törenleri yapmaya devam. İstambul 'un kirli suları tekrar haliç 'e. Istanbul'un lağamı İzmir'de körfeze döküldüğü gibi bağasın soğuk sularına inşallah. Herşey çok güzel olacak. Inşallah İBB de 25 sene önce ara verdiği maske dağıtma işine kaldığı yerden devam edecek. Allah bize fırsat verdi 25 sene önce, o fırsat...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu