Rum medyasından kritik duyuru: Her hanede bir silah var!

Rum medyası, Türklere karşı ırkçı saldırılarıyla gündeme gelen ELAM örgütünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı yaktığı bir dönemde, kullanılan silahları gündeme getirdi. Araştırmalara göre Güney Kıbrıs, dünyanın en çok silah kullanan ülkeler arasında 5 ila 9'uncu sırada yer alıyor.

Rum medyasından kritik duyuru: Her hanede bir silah var!
Rum medyasından kritik duyuru: Her hanede bir silah var!
GİRİŞ 17.11.2019 16:58 GÜNCELLEME 17.11.2019 16:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rum medyasının, “Her evde bir silah” manşetiyle verdiği habere göre, Güney Kıbrıs’ta ortalama 100 kişiye 36,4 silah düşüyor. Rumların, Irak, Suriye ve Lübnan’ın da aşarak dünya sıralamasındaki yerinin 5’incilik ve 9’unculuk arasında değiştiği bildirildi.


RUM MEDYASI MANŞET YAPTI

Politis gazetesi haberi, “Silah tasarrufu oranında Irak’ı da geçtik. Rumlar, hiçbir denetim olmaksızın tamamen silahlı. Silahlar soygun veya cinayet gibi yasadışı faaliyetlerde kullanıldı" manşetiyle verdi. Güney Kıbrıs'ın nüfusunun bir milyon olduğuna dikkat çekilen haberde, "Yaklaşık 285 bin silah var. Bunların yaklaşık 155 bini kayıtlı silahlardır" ifadelerine yer verildi.

Rumların G-3, Kalaşnikof, Sa vz. 58 tipi hücum silahları kullandığına dikkat çekilen haberlerde; "25 ile 70 yaş aralığındaki, 3 kişiden 1’inin bir av tüfeği veya askerî tüfeği var" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Fedayi_Yörük 4 yıl önce Şikayet Et
    korktuk ya la adamlarda silah varmış ne yapacaz şimdi biz
    Cevapla
  • ahmet GAZİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de aldırmamak için bin türlü engel. Elin amerikalısı marketten alıyor bize gelince alamazsın. rum da ortada ,,silah yüreksiz çalışmaz diyen arkadaşlarıma;,kıbrıs barış harekatı neden yapıldı rum cetelerinde sapan mı vardı. ayrıca 1. dünya savaşında ermeni ve rumların bize yaptıkları unutulmamalıdır.
    Cevapla
  • Ali haydar yemez 4 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar sürekli silahlanıyor tek başına kıbrıs'ın sahibi gibi davranıp diğer ülkelerle gaz ve petrol arama antlaşmaları yapıyor,bayrak yakma gibi tahrikleri sık sık yapıyorlar,böyle giderse Kıbrıs da bir savaş daha kapıda.Adanın tamamını almadan bu sorun çözülmez.
    Cevapla
  • adalet nerede 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey kıbrıs halkı geçmişte yaşananları çabuk unutmuş umarım rumların silahlanması biraz olsun bizimkileei akıllandırır....
    Cevapla
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Onları kullanmaya yürek ister siz deki yürek ancak bayrak yakar.bir daha girersek sizi süpürürüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu