Türkiye sınırında kalleş saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan ve Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde bomba yüklü araç patlatıldı. Ajanlarda yer alan son dakika haberine göre; terör örgütü PKK/PYD tarafından düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 26 kişi yaralandı. Saldırı ile alakalı bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığından (MSB) geldi.

Türkiye sınırında kalleş saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Türkiye sınırında kalleş saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
GİRİŞ 23.11.2019 11:59 GÜNCELLEME 23.11.2019 12:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile terör unsurlarından temizlenen Tel Abyad ilçe merkezinde sabah saatlerinde bomba yüklü araç infilak ettirildi. Terör örgütü PKK/PYD tarafından düzenlenen saldırıda patlama sesi Akçakale'den de duyuldu. Patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü 26 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

 

YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Patlama sonrası olay yerine Türkiye'den sevk edilen sağlık ekipleri, yaralıları Akçakele Devlet Hastanesi'ne getirdi. Acil serviste tedaviye alınan bazı yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Saldırının ardından sınır her iki tarafında güvenlik önemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada ise, "DEAŞ'tan farkı olmayan PKK/YPG terör örgütü, masum sivillere saldırmayı sürdürüyor. Bebek katili teröristler bugün de Tel Abyad'ın sanayi bölgesinde işinin başında bulunan sivil halka bombalı araçla saldırdı. İlk bilgilere göre 3 kişi katledildi, 20'den fazla kişi de yaralandı" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık sırf bunlar ıcın ıdam cezası cıkarmak sart oldu.
    Cevapla
  • Mardinli Selma 4 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili ermeni terör örgütü pkk ve teror destekçisi hdpkk Kürtlerin düşmanıdır
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’nin Suskunluğu , YPG ve PKK’yı sahada, daha çok Eylem yapmasına yol açıyor ... Kınamak yerine , Üstüne gitmek, ve 3-5 Füze ile Nokta atışlar yapmak ve Cesareini kırmak , çok daha mantıklı...
    Cevapla
  • Bunlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan abd ile rusya sorumludur hep onlar saldiriyorlar
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Deaştan daha böyük pişiklər, Allahın lənətini qazanmış köpək sürüsü bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!