Rusya İdlib'e saldırdı! 3 sivil öldü

Rusya'ya ait savaş uçaklarının, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere düzenlediği yoğun hava saldırılarında üç sivil hayatını kaybetti.

Rusya İdlib'e saldırdı! 3 sivil öldü
Rusya İdlib'e saldırdı! 3 sivil öldü
GİRİŞ 24.11.2019 15:49 GÜNCELLEME 24.11.2019 15:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş uçakları sabah saatlerinden bu yana Marrıthırme, El Dar el Kebire, Maaret El Nisan ve Tavil El Halib köylerine havadan saldırı düzenliyor.

Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgilere göre, Maaret El Nisan köyüne düzenlenen hava saldırısında üç sivil yaşamını yitirdi.

Öte yandan, Esed rejimi ve destekçisi İran destekli terörist gruplar, İdlib'in Kefrenbil ilçesine, Keferruma beldesine, Has, Bsakla, Deyr Sünbül ve Hazarin köylerine karadan saldırı düzenledi.

Olay yerine intikal eden sivil savunma ekipleri, arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor.

GEÇEN AY 75 SİVİL ÖLDÜ

Sivil Savunmaya göre, Esed rejimi, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya'nın, İdlib'de geçen ay sivil yerleşimlere yaptığı saldırılarda 13'ü çocuk 75 sivil hayatını kaybetti.

Türkiye ile Rusya arasında, 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, rejim ve Rusya'nın saldırılarında 1300'den fazla sivil öldü.

Saldırıların yoğun olduğu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son 1 yılda 1 milyonu aştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    gel de çık işin içinden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."