Ahmedinejad'tan protestolara destek

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, benzin zammı nedeniyle yapılan gösterilere destek verdi. Ruhani döneminde yolsuzlukların arttığını söyleyen Ahmedinejad yaptığı açıklamada, "Bu memleket herkesin malı, gidişata razı değiliz" dedi.

Ahmedinejad'tan protestolara destek
Ahmedinejad'tan protestolara destek
GİRİŞ 24.11.2019 22:48 GÜNCELLEME 24.11.2019 22:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran'ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, benzin zammı nedeniyle yapılan gösterilere destek verdi.

 

Ahmedinejad, yayınladığı görüntülü mesajla, geçen hafta benzine 3 kat zam yapılması nedeniyle ülke genelinde düzenlenen gösterilere destek vererek, göstericilere müdahaleye ilişkin Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi ve diğer yönetim organlarına tepki gösterdi.

İran'da yolsuzluğun Ruhani döneminde 10 katına çıktığını ve halkın yoksulluk ile yaptırımlara tahammül etmek zorunda kaldığını ileri süren Ahmedinejad, "Memleketin başına ne bela getirdiniz; konuşanı boğuyorsunuz, ağzına vuruyor, bastırıyorsunuz. Aşağılıyor ve hakaret ediyorsunuz." görüşlerini paylaştı:

Bu memleket herkesin malıdır. Siz bu ülkenin sahibi misiniz? Çok açık bir şekilde söylüyorum; millet kesinlikle gidişata razı değildir. Halk, diğer organları da kabul etmiyor fakat özellikle de hükümetten razı değiller.

YORUMLAR 5
  • sürgün hergün 4 yıl önce Şikayet Et
    beter olsun iran isterim olsun viran sana kafirler dost müslümanlar düşman yıkılası yokolası iran
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmedi nejat iran liderlerinin icinde en duruş olanıdır. Maaşının dışınada hic bir gelirde yoktur. Diğerleri başlara etmez. Islama meshep fitnesi sokaklara her daim lanet olsun. Ortadoguda hic bir mantığa doğmayan savaşlarda kaybedilen her canım vebali olanlara lanet olsun.saltanatlari ve koltukları icin islami birbirine kırdıran liderler asla lideri diyemezler vede neyazikki olamadılar. Olsa olsa birer islam dusmani tasmalı kopek oldular. Hey hatlı heyy hat. Hangi ictihat ve mezhepten olur ise olsun. Garip ve mazlumlara allah rahmet etsin evlerinden göçüp per perişan olanlarada mevlam yardim eylesin.
    Cevapla
  • #avşarın delisi 4 yıl önce Şikayet Et
    İranın GÜL ü
    Cevapla
  • avsaroglu 4 yıl önce Şikayet Et
    emmioglu sen kafayi mi yedin?
    Cevapla
  • chpkk 4 yıl önce Şikayet Et
    cuk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor