Ermenistan Başbakanından Türkiye mesajı! Sözde Ermeni Soykırımı çıkışı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye ön koşulsuz hazır olduklarını söyledi.

Ermenistan Başbakanından Türkiye mesajı! Sözde Ermeni Soykırımı çıkışı
Ermenistan Başbakanından Türkiye mesajı! Sözde Ermeni Soykırımı çıkışı
GİRİŞ 27.11.2019 13:18 GÜNCELLEME 27.11.2019 16:01
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

29 Ekim'de ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinden sonra engellenmişti.

 

Geçtiğimiz günlerde bir kez daha Temsilciler Meclisi'ne getirilmeye çalışılan tasarı, yine senatörler tarafından engellendi.

Resmi temaslar için İtalya'ya giden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da Türkiye ile ilişkilerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

 

"İLİŞKİLER KURMAYA HAZIRIZ"

İtalyan Corriere della Sera gazetesine konuşan Paşinyan, "Daha önce bizim tarafımızdan dile getirildi ve ben bir kez daha tekrar ediyorum: Türkiye ile hiçbir ön koşul olmadan diplomatik ilişkiler kurmaya hazırız. Ermeni soykırımının uluslararası alanda tanınmasını Ankara ile ilişkilerimizin ön koşulu olarak görmüyoruz. Bu tanıma, Türkiye ile olan ilişkilerimiz için değil, soykırımların küresel çapta engellenmesi için çok önemli" dedi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 93
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Soykırımların Küresel çapta engellenmesine yönelik açıklaması Aslında Türkiye'yi bir yerde suçlamak gibi bir şey Ancak şu açıklamayı yapsaydı peşin yanı daha samimi bulabilirdim tarihte yaşanmış olaylarla alakalı olarak meclislerin almış oldukları kararlar siyasi olmaktan öteye gidemez biz bu konunun uluslararası çapta oluşturulmuş olan bir komisyon tarafından konunun uzmanlarının yetki alanına sokularak incelenmesinden ve sonuca ulaşmaktan tarafız deseydi samimi olurdu o yüzden gerek yoktur ön koşulsuz olarak konuşmaya gerek yok
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Karababağ dan çekilsinler, Türkiye ve Azerbaycan a soykırımı kabul edip tazminat ödesinler. Belki bu sayede böcek gibi ezilip yok olmaktan kurtulurlar.
    Cevapla
  • k.a 4 yıl önce Şikayet Et
    Haydi yola gelin . Ama ermeniye güven olmaz.
    Cevapla
  • Acı 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke yine beraber birlikte yaşaya bilsek biz ermeni kardeşlerimizle ve yunan kardeşlerimizle 400 sene beraber yaşamışız. Şimdi düşmanız vay be bu nasıl oyun..
    Cevapla
  • faz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kurt,a yakınlaşmaya çalışan tilki işte. yada diyelimki seni gidi şam şeytanı , at cambazı. Dünya kamuoyuna şirin gözükmeye çalışan şirin baba kılıklı gargamel. Koşul yok şart yoktu hani , ilan edin dünyaya ermeni katliyam senaryasu aslında bir iftiradan ibaret oldugunu. Asıl katliyamları o zamanki ingiltere , abd ve rusya gazlamalarıyla kendilerinin yaptıklarını. Belki o vakit iyi süreçler başlar. Tımar edeceksiniz kendinizi tilki huylu komşu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir