Benin'de AB Büyükelçisi 'istenmeyen adam' ilan edildi

Benin'de hükümet, iç işlerine müdahale etmekle suçladığı Avrupa Birliği (AB) Kotonu Büyükelçisi Oliver Nette'yi "ülkede istenmeyen adam" ilan etti.

Benin'de AB Büyükelçisi 'istenmeyen adam' ilan edildi
Benin'de AB Büyükelçisi 'istenmeyen adam' ilan edildi
GİRİŞ 28.11.2019 02:44 GÜNCELLEME 28.11.2019 02:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Afrika ülkesi Benin'de hükümet, iç işlerine müdahale etmekle suçladığı Avrupa Birliği (AB) Kotonu Büyükelçisi Oliver Nette'yi "ülkede istenmeyen adam" ilan etti.

 

 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, yönetim Nette'ye "iç meselelere çok fazla müdahil olması ve vazifesinin haricinde işlere karışması" suçlamasıyla 1 Aralık'a kadar ülkeyi terk etmesi için süre verdi.

Dışişleri Bakanlığının kendisini birçok defa uyarmasına rağmen Nette'nin ülkenin iç işlerine müdahalede ısrarcı davrandığı ve Brüksel otoritesinin arkasına sığındığı belirtiliyor.

 

 

AB yetkililerinin kararın geri alınması için yönetimle görüştüğü fakat Benin hükümetinin geri adım atmadığı ifade ediliyor.

Öte yandan, Batı Afrika Ekonomik ve Parasal Birliği (UEMOA) üyelerinden Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon, iki hafta önce yaptığı açıklamada, sömürge parası CFA frangından yeni para birimi "eco"ya geçecek Batı Afrika ülkelerinin, Fransız Merkez Bankasında tutulan rezervlerini kısa sürede geri çekeceğini duyurmuştu.

YORUMLAR 5
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakında darbe olur
    Cevapla
  • Darbe 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyavah lafı ağzından kaçırmış adam...
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Hollandalılar Endonezya yı işgal ettiğinde Komutan Sukarno demişti ki " ülkeyi terk edin". Ciddiye almadılar ve sonuç Hollandalılar için çok feci oldu. AB nin Benin deki hırsızlığı, pisliğinin cezası çok feci olur inşaAllah.
    Cevapla
  • altair 4 yıl önce Şikayet Et
    yarın o ülkede darbe olur demedi demeyin
    Cevapla
  • Dereköy altı Tatar 4 yıl önce Şikayet Et
    lafı ağzımdan aldın darbe yakındır beninde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?