Fransa tetikte! Tarihin en büyük grevi başlıyor
Fransa'da 5 Aralık'ta düzenlenecek olan genel grev toplu taşımadan eğitime, sağlıktan kamu hizmetlerine kadar pek çok sektörde etkili olacak. Fransa tarihinin en ağır grevi olarak nitelendirilen 5 Aralık'ta okullar kapandı, greve dair önlemler alındı.

Fransa, 5 Aralık'ta başlayacak grev için hazırlık yapıyor. Hükümetin uygulamayı planladığı emekli maaşı reformuna karşı düzenlenecek olan grev için hükümet acil durum toplantısı gerçekleştirdi.
Başbakan Philippe, "Gösteri ve grev yapma özgürlüğü temel haklarıdır. Ancak, çalışkan isteyen çok sayıda Fransız var." açıklamalarında bulundu.
Perşembe günü ilan edilen ve toplu taşıma araçları ve diğer sektörleri kapsayan grevin ülkeyi uzun süreli olağanüstü hal durumuna getirileceğinden korkuluyor.
Fransa'da yapılan anketlere göre Fransız halkının %76'sı emekli maaşı sistemindeki reformu destekliyor. 5 Aralık'ta gerçekleşecek grev ise Fransız halkı tarafından %46 destek %33 ise ret aldı.
Perşembe günü kamu hayatını felç edecek olan genel grevde toplu taşıma araçları duracak, hastane çalışanları, polis ve itfaiye ekipleri, okullar ve çöpçüler de grevde yer alıyor. Demiryolu, metro, denizcilik sektöründe çalışanlar ayrıcalıklarını kaptırmamak için greve giderken, öğretmenler grev günü okulları kapatacaklarını duyurdu.
-
osmanlı 5 yıl önce Şikayet Etbeter olun beter mahvolun perişan olun bi dilim ekmeğe muhtaç olun göreceksiniz size yanlızca müslümanlar yardım ederBeğen
-
yorgun 5 yıl önce Şikayet Etmakron demekki köpek gibi sağa sola boşuna saldırmıyor fıransa bitmiştir vesselamBeğen
-
Türküngücü 5 yıl önce Şikayet Etmakronun halka zulüm edilebileğinden endişe ediyoruzBeğen
-
Çiçek 5 yıl önce Şikayet EtBütün aç ülkeleri borçlu ülkeleri işsizleri ABD natoya verin gitsin onların bir çogu uyuşturucu Alkolik işsiz psikopat suçlu zaten Adı üstünde batı batıcak kitaplar ne diyor bazı gök taşları düşücek ama bekleyin görünBeğen
-
birtürk 5 yıl önce Şikayet Etnatonun beyin ölumünde bahsedersen abd çok eylem yaptırır .kimin kuklası olduğunu unutma macron!Beğen Toplam 1 beğeni