Çin, Uygur Türkleri yasa tasarısı nedeniyle ABD'ye tepki gösterdi!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ABD Temsilciler Meclisinin kabul ettiği yasa tasarısının uluslararası ilişkilerle ilgili genel kuralları ve uluslararası sözleşmeleri ihlal ettiğini öne sürdü. Çunying, bunun aynı zamanda Çin'in içişlerine müdahale olduğunu iddia etti.

Çin, Uygur Türkleri yasa tasarısı nedeniyle ABD'ye tepki gösterdi!
Çin, Uygur Türkleri yasa tasarısı nedeniyle ABD'ye tepki gösterdi!
GİRİŞ 04.12.2019 21:04 GÜNCELLEME 04.12.2019 21:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisinin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine yönelik baskı politikası nedeniyle Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi. 

 

 

Şinhua'da yer alan habere göre, Hua, Sincan ile ilgili konuların, din, etnik köken ya da insan haklarıyla ilgili olmadığını, şiddet ve terörle mücadeleyle ilgili olduğunu savundu.

Çin hükümetinin ulusal egemenlik ve güvenliği koruma konusunda kararlı olduğunu ifade eden Hua, ABD'nin hatasını düzeltmesi ve Çin'in içişlerine karışmaması gerektiğini söyledi. 

 

 

YASA TASARISI ABD'DE KABUL EDİLMİŞTİ

ABD Temsilciler Meclisi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını kabul etmişti. 

Geçen ay ABD Senatosunda kabul edilen tasarının farklı bir versiyonu olan tasarıda, ABD Başkanı Donald Trump yönetimine, Uygur Türklerine ve diğer Müslüman azınlıklara uygulanan baskı ve şiddetten sorumlu olan bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulanması çağrısı yapıldı.

Temsilciler Meclisi ve Senatodan geçen tasarıların birleştirilmesi ve imzalanması için Beyaz Saray'a gönderilmesi bekleniyor. 

ÇİN'İN UYGUR TÜRKLERİNE YÖNELİK POLİTİKASI

Çin'de son yıllarda Uygur Türklerinin yaşadığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde "eğitim merkezi" adı altında faaliyet gösteren kamplar ile Uygur Türklerinin kimlik ve kültürlerine yönelik ihlaller, uluslararası kamuoyu tarafından eleştiriliyor. 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyine üye 22 ülke, 11 Temmuz'da, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Uygur Türkleri ve diğer azınlıklara yönelik muamelesini eleştiren ve kitlesel gözaltıların durdurulması çağrısında bulunan mektubu imzalamıştı. 

İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) raporunda, son 2 yılda Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çok sayıda kişinin "önleyici polisiye tedbir" adı altında suçsuz yere alıkonulduğu ve siyasi bakımdan tehlikeli olarak değerlendirilen bireylerin herhangi bir yargı kararı olmaksızın toplama kamplarına gönderildiği belirtilmişti. 

YORUMLAR 8
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşadığımız acılar. Arap yöneticilerin müslüman olup olmadıklarını bile tartışılır hale getirdi.
    Cevapla
  • Recepci 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika bunu yapar. Türkiye demir yolu döşer. Halbuki çin gibi üretim yapsak. En büyük telkiyi vermiş olacağız
    Cevapla
  • Sevda 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin yaptığı katliamı çin seddinin saklayacağını sanmasın. Dünyanın öbür ucu bile vehameti biliyor. Sonuçta bir bedel ödeyecektir.
    Cevapla
  • Vatan evladı 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam işbirliği teşkilatı acilen toplanmalı müslümanların zulüm gördüğü ülke ürünleri boykot edilmeli ki gavurluğundan kudursun domuzlar
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    hani nerde islam işbirligi teşkilatı bu tesşkilatın adı ile icrattı zıt ters.Bu teskilatın adı bu olmalıydı islim işbirligi teşkilatı niye derseniz bu teşkilatın hemen hemen alayı yellenmekden başka bişe yapmıyor da ondan habire alttan islim veriyorlar islim teşkilatı
    Cevapla
  • İslam dünyası 4 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef İslam dünyası çok dağınık derin uykuda eskisi gibi ülke işgaline getek yok zihinler işgal ediliyor iki paralık dünya menfaati için haçlı siyonistlerle işbirliği yapıp ebedi hayatlarını berbad eden devşirilmişler işleri zorlaştırıyor birlik olmuyor Türkiye yalnız kalıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek