İsveçli gazeteciden 'Handke' tepkisi: Ödülünü iade ediyor

İsveç'in başkenti Stockholm'de Bosna soykırımını inkar eden Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tepki gösteren İsveçli gazeteci Doctare, 1988 yılında BM Barış Gücü sağlık ekibinde görev yaptığı için aldığı Nobel madalyasını iade edeceğini açıkladı.

GİRİŞ 11.12.2019 08:42 GÜNCELLEME 11.12.2019 08:43
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

İsveç'in başkenti Stockholm'de Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesine tepki gösteren İsveçli gazeteci Christina Doctare, 1988 yılında Birleşmiş Milletler Barış Gücü sağlık ekibinde görev yaptığı için aldığı Nobel madalyasını bu gece iade edeceğini açıkladı.

 

 

Bosna Hersek'te yaşanan soykırımı inkar eden ve her fırsatta eski Sırp lider Slobodan Milosevic'e duyduğu hayranlığı dile getiren Avusturyalı yazar Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesi, İsveç'in başkenti Stockholm'de protesto edildi.

Gazeteci Christina Doctare de protestoya katılarak konuşma yaptı.

 

 

BM Barış Gücü sağlık ekibinde 1988 yılında yaptığı hizmetler nedeniyle ekip olarak Nobel madalyası aldıklarını belirten Doctare, "İsveç Akademisi ile gurur duyuyordum ancak şu an tek hissettiğim utanç ve suçluluk." ifadesini kullandı.

Bosna katliamının olduğu dönemde orada bulunduğunu dile getiren Doctare, "27 yıl önce orada soykırıma şahit oldum. Nobel Edebiyat Ödülü'nün Bosna Hersek'te yaşanan soykırımı inkar eden Peter Handke'ye verilmesinden dolayı Nobel madalyamı iade edeceğim." dedi.

YORUMLAR 71
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah hidayet nasib etsin.
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımızın sesini duyanlar oluyor.Nobel Zulüm ödülü.
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    ya Insanlik ölmemis arkadaslar bakin misal hepimiz Türküz yada kürdüz yada Ermeniyiz ben Türküm elhamdüllilah müslümanim milliyetcilik bir kenara koyalim simdi insanlik baska birsey Devlet milli gelirleri baska birsey aslinda devletler bir sirketir onun yaninda bagzi lobiler vardir ve birilileri dünyayi degilde bu sirketleri yürütür bu konular bizi asar dünyayi tabikide Allah yönetir o ayri ama benim demek istedigim su politaka zaten yalan bunu duymak hosumuza gidmiyor ama Devlet olarak Türkiyede bosnayi soykirim olarak resmen tanimiyor yanlis birsey söyledigizem özür dilerim ama bunlar gercek ve gerceklerlen siyaseten yapamiyorsun buda ayri bir gercek
    Cevapla
  • Zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Iste gercek medeni insan,soyledikkeriyle yaptiklari celisen,iki yuzlu olan medeni avrupalilardan degil. Once insan olmak,insanligin degerlerine sahip cikmak lazim ki.hayvandan farkimiz olsun. Esas gercek sudur; Nobel baris odulu diye yutturduklari sey islam dusmanlugidir
    Cevapla
  • Vatan sevdalisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Helâl olsun vallahi. bizdekinde böyle duyarlilik varmi acaba diye bir umut bekliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar