Rus uçak gemisinde yangın çıktı! Denizaltı faciası da orada olmuştu

Rusya'nın elindeki tek uçak gemisi olan Amiral Kuznetsov'da yangın çıktı. Kutup bölgesinde bulunan Murmansk'ta gerçekleşen yangında mürettebattan 3 kişi yaralanırken, Rusya'nın nükleer denizaltı olan AS-12 Losharik'te gerçekleşen yangının aynı bölgede olması tartışmaları başlattı.

Rus uçak gemisinde yangın çıktı! Denizaltı faciası da orada olmuştu
Rus uçak gemisinde yangın çıktı! Denizaltı faciası da orada olmuştu
GİRİŞ 12.12.2019 17:19 GÜNCELLEME 12.12.2019 17:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya'nın tek uçak gemisi olan Amiral Kuznetsov'da yangın çıktı. Murmonsk limanında gerçekleşen yangında 3 kişi yaralandı. Yerel medyaya konuşan kaynaklar yangının tamir sırasında güvertede çıktığını iddia etti. 

 

 

Sicili oldukça kabarık olan Amiral Kuznetsov'un Nisan 2019'da hurdaya çıkma ihtimali vardı. Üzerine 70 tonluk vinç devrilen uçak gemisi, nükleer başlık taşıma özelliği sebebiyle endişeye yol açıyordu. Vinç kazası sonrası bir yıldır tamir gören geminin yangın sonrası uzun süre kullanılamayacağı duyuruldu. Olayda bazı askerlerin yaralandığı ve kayıp askerler olduğu doğrulandı.

AYNI BÖLGEDE İKİNCİ BÜYÜK OLAY

 

 

Rusya'nın ve dünyanın gündeminden uzun süre düşmeyen denizaltı faciası, Kutup bölgesindeki Severomorsk limanında gerçekleşmişti. Murmonsk'a bağlı olan bu limanda Rusya'nın uzun zaman gizlediği ve ABD tarafından takip edilen AS-12 Losharik isimli nükleer denizaltısında çıkan benzer bir gizemli yangın sonrasında 14 denizci hayatını yitirmişti.

Dünya gündeminin yerinden sallayan ve nükleer sızıntı yaşandığı iddia edilen kaza sonrasında ABD'de ve Rusya'da acil toplantılar gerçekleştirilmişti. Putin'in kaza sonrasında çok sayıda general, amiral ve üst düzey subayı görevden alması da bu kazaya bağlanmıştı.

SABOTAJ ŞÜPHESİ

Casus denizaltı olarak bilinen ve ABD'nin yıllardır hakkında bilgi almaya çalıştığı denizaltı kazasının sabotaj olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Rusya'nın nükleer başlık taşıyabilen ve elindeki tek uçak gemisi olan Kuznetsov'un da aynı bölgede, Losharik'in bulunduğu limanın hemen yakınında benzer bir kazaya uğraması da sabotaj iddialarını güçlendirdi. 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 7
  • Ekrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir uçak gemisinde çıkacak yangın ne kadar zarar verebilir. Bence Rusyanın en onemli denizaltisı ve uçak gemisi ayni yerde hasar görüyorsa bu cok normal olamaz belki onlarin da ordu icinde bir farkli yapilanmalari vardir.Rusyada rüşvet te çok revaşta hersey olabilir.
    Cevapla
  • Vénus hottentote » 4 yıl önce Şikayet Et
    kundaklama mimarisi Fransız istihbaratı ? Avrupa'dan Rusya'ya dev gözdağı , amaç => Rusya'yı Libya'dan uzak tutmak ?
    Cevapla
  • s400 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya bu gemiyide hurdaya cikarirsa bizmi alip geliştirsek çin gibi. çin de suann 2 adet ucak gemisi var
    Cevapla
  • Turuncu 4 yıl önce Şikayet Et
    acaba erişilebilirlik durumundan imkanları zor bir bölgemi
    Cevapla
  • aek 4 yıl önce Şikayet Et
    dirençle kandırılmışlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor