Libya'da sıcak saatler! UMH, Hafter'i hedef aldı

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı birlikler, General Halife Hafter'i destekleyen çok uluslu güçlerin mevzilerini hedef aldı.

Libya'da sıcak saatler! UMH, Hafter'i hedef aldı
Libya'da sıcak saatler! UMH, Hafter'i hedef aldı
GİRİŞ 14.12.2019 17:39 GÜNCELLEME 14.12.2019 18:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

UMH'nın yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu komutanlarından Tümgeneral Ahmed Ebuşahme yaptığı yazılı açıklamada, hükümet güçlerinin, başkent Trablus'un güneyindeki Ayn Zara bölgesinde yer alan El-Yermuk cephesinde Hafter'i destekleyen çok uluslu güçleri topçu ateşiyle hedef aldığını bildirdi.

 

 

Açıklamada, mevzilerdeki zayiata ilişkin ise bilgi verilmedi. 

UMH tarafından 10 Aralık'ta yapılan yazılı açıklamada, General Halife Hafter'i destekleyen yabancı güçlere işaret edilerek, "çok uluslu" güçlerin 6 Aralık'ta Trablus'a girmeyi planladığı yönünde bilgi alındığı ve saldırı planlarının boşa çıkarıldığı belirtilmişti.

 

 

İçişleri Bakanı Fethi Başağa da daha önce yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirliklerinin (BAE), Rus güvenlik şirketi Wagner ve Sudan'daki Cancavid milislerinden oluşan paralı askerlerle Hafter güçlerine destek verdiğini duyurmuştu.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Urfalı kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya Ömer muhtarı ve onun yolundan izinden gidenleri destekleriz yada İtalyanlar ve onların günümüz temsilcisi emperyal barbarları, asker göndermeli kardeşlerimizin dinini namusunu mülkünü muhaza etmeliyiz
    Cevapla
  • Erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerekeni yapmalıyız. Yoksa çok geç olabilir
    Cevapla
  • Nejdet KIRAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya UMH Yönerimine her türlü destek Türkiye tarafından sınırsız sunulmalıdır. Bu savaş Libyalıların kendi aralarında savaş değildir, aksine Emperyalizm ile Türkiye arasında bir savaştır.
    Cevapla
  • Kerem Hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı fikirdeyim. Vakit kaybetmeden General Hafter idaresinde emperyalist güçlerin bir an evvel bertaraf edilip Libya'nın istikrara kavuşturulması gerekir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik