Genç kızlara tecavüz ettiler, hamile bırakıp ülkeden kaçtılar

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerlerinin Haiti'de görev yaptıkları dönemde yüzlerce genç kıza ve çocuğa tecavüz ederek hamile bıraktığı ortaya çıktı. Son dakika haberine göre; hamile kalan kızların, yoksulluk içinde tek başlarına çocuk büyütmek zorunda kaldığı da belirtildi.

Genç kızlara tecavüz ettiler, hamile bırakıp ülkeden kaçtılar
Genç kızlara tecavüz ettiler, hamile bırakıp ülkeden kaçtılar
GİRİŞ 19.12.2019 15:51 GÜNCELLEME 19.12.2019 15:51
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

The Conversation adlı akademik sitede yayımlanan son dakika araştırmaya göre, "11 yaşındaki kız çocukları bile cinsel istismara uğramış, barış gücü askerleri tarafından hamile bırakılmış, sefalet içinde tek başlarına çocuk büyütmek zorunda bırakılmış."

KORKUNÇ RAPOR: TECAVÜZLER ORTAYA ÇIKINCA ASKERLER ÜLKELERİNE GÖNDERİLDİ, GENÇ KIZLAR ÇOCUKLARIYLA ORTADA KALDI

Birmingham ve Ontario üniversitelerinden araştırmacılar, Haiti'de 2.500 kişi ile konuşup BM barış gücü misyonunun etkilerini inceledi. 265 kişi BM askerlerinin genç kızlara tecavüz edip hamile bırakmasından söz etti. Hamileliğin ortaya çıkması ile bundan sorumlu olan askerlerin kendi ülkesine geri gönderildiği, böylece Haitili genç kızların kendi başına bırakıldığı ifade edildi.

KAN DONDURAN GERÇEK

Mülakat yapılan Haitili evli bir erkek, durumu şöyle ifade ediyordu: "Buraya geliyorlar, kadınlarla yatıp ihtiyaçlarını gideriyorlar, onları çocuklu bir halde bırakıp ellerine 500 gourde (5 dolar) tutuşturup gidiyorlar."

Bir başkası ise "Sürekli olarak kadınların askerlerin uyguladığı cinsel şiddetle ilgili şikayetlerini dinledim. Onlara AIDS de bıraktılar. Bazıları da hamile kaldı" diye konuştu.

HAİTİ'DEKİ BARIŞ GÜCÜ 2017'DE ÇEKİLDİ

Haiti halkı uzun zamandır siyasi istikrarsızlık ve doğal felaketler nedeniyle zorlu bir dönem yaşadı. Haiti'de 2004'te başlayan BM barış gücü misyonu 2017'de sona erdi.

Brezilya ordusunun komuta ettiği ve çoğunlukla Latin Amerika ülkeleri askerlerinden oluşan barış gücü, yarısı asker, yarısı da polis olmak üzere yaklaşık 5 bin personelden oluşuyordu.

BM barış gücü ayrıca Haiti'de kolera salgınına neden olmakla da suçlanmıştı. 2010'da 300 binden fazla kişinin ölümüne yol açan depremin ardından yardım çalışmalarına katılan BM barış gücü ekipleri, kanalizasyon atıklarını nehre bağlayınca ülkede kolera salgını baş göstermişti.

Kuruluş, kamuoyundan gelen baskının ardından 2011'de iddialarla ilgili bir rapor yayımlamış, "problemli personelin" diğer yardım kuruluşlarında çalışmasının önlenmesi konusunda uyarıya karşın, soruşturmada adı geçen bazı erkeklerin, diğer yardım kuruluşlarında çeşitli görevlere getirildiği tespit edilmişti.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 67
  • Cemal 2 ay önce Şikayet Et
    Diri diri yakacaksin bu namussuzlari
    Cevapla
  • Şahinbey 2 ay önce Şikayet Et
    BM ne işe yararki başta ABD ve İngiltere olmak üzere haçlı çıkarlarına hizmet eder
    Cevapla
  • Şahinbey 2 ay önce Şikayet Et
    BM ne işe yararki başta ABD ve İngiltere olmak üzere haçlı çıkarlarına hizmet eder
    Cevapla
  • ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya senden tiksiniyorum artık
    Cevapla
  • Bm nato nobel. 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato başta olmak üzere birleşmiş milletler unesco nobel vs.haçlı kuruluşları terör odağıdır.Beşli çetenin hizmetkarıdırlar.Bu kuruluşların adı altında hiçbir yardımı ve askerini kabul etmemek elzemdir.Bosnada hollandalı alçak bm askerleri sırplara nasıl boğazlattıysa müslümanları bu zulümleri gariban her topluma yaptırır siyonist üst akılları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı