Rusya'dan, ABD'nin Türkiye'ye yaptırımına sert tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump'ın TürkAkım ve Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hatlarına yönelik yaptırımları içeren savunma bütçesini imzalamasını eleştirdi.

Rusya'dan, ABD'nin Türkiye'ye yaptırımına sert tepki
Rusya'dan, ABD'nin Türkiye'ye yaptırımına sert tepki
GİRİŞ 21.12.2019 15:02 GÜNCELLEME 21.12.2019 15:09
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Zaharova, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rus enerjisinin Avrupa'ya taşınmasını öngören projelere yönelik yaptırım uygulanmasını hedefleyen savunma bütçe yasasının onaylanmasına tepki gösterdi.

"ABD'NİN İDEOLOJİSİ REKABETE DAYANAMADI"

Sözcü, "Kamu borcu 22 trilyon dolar olan bir devlet (ABD), kredi değeri olan ülkelerin ekonomilerinin reel sektörünü geliştirmelerini yasaklıyor. ABD'nin 'borç veren hayat ideolojisi' dünyadaki rekabete dayanamadı." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Hazine Bakanlığının sürekli "ekonomi tutuklama emri" çıkarttığını belirten Zaharova, "Yakında nefes almamayı da talep edecekler ve buna çoğu uyacak." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Rus doğal gazını, Karadeniz üzerinden Türkiye'ye taşıyacak "TürkAkım" ile Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya uzanacak "Kuzey Akımı 2" projelerine yönelik yaptırımları içeren 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasası'nı (NDAA) imzalamıştı.

Yasa, Rus enerji ihracatına katkı sağlayan enerji boru hatlarının inşasında çalışan bazı gemi şirketlerine yaptırım uygulanması şartını getiriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    dikat çok geç olmadan s400 leri potingin kapısına atalım bu roketler den ülkeye hayır gelmez yarın tırlara yükleyin Geri yolayın yolun sonundan geri adım atmakta fayda var
    Cevapla
  • Mltlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlüğün bir bedeli olur senin gibileri dinlenirse ahırdaki hayvandan farkımız kalmaz ya ölüm ya istiklal diyenlerin nesliyiz biz sen git Yunanistan’a
    Cevapla
  • okcu 4 yıl önce Şikayet Et
    kazanan TURKİYE
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile anlaşalım da şu möntroyü yenileyelim bedavaya geçiş olmasın Türkiye boğazlarından geçmek ücretli olsun
    Cevapla
  • Dedem Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun Rusya bize dosttur geçmiş zor unutulur ama günümüzdeki yaptıklarına bakarsak Rusya gerçekten çok iyi Abd ye gelince silahların kodlarını bile vermiyor bumu bizim müttefiğimiz Rusya dostluğu sağlam devletlerden geçmişte çok savaş yapsakta bu güvenilmeyeceği anlamına gelmez hiç olmazsa Abd den mert
    Cevapla
  • Selçuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Uyanık putinin Zaharovası...Rusya bizi savunuyor!!!Bizi çok sevdiğinden bu duruma çok üzülüyorlar!!Batıdan soyutlayıp kendilerine bağımlı hale getirmeye çalışıyorlar.Komşun Rus ise elinin altından sopayı eksik etme ve Rusa asla güvenme..Astana sözleşmesi ve Rusların İdlipte katliama devam etmeleri bu atasözünü doğruluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı