Kaplan saldırısından kırılmaz cam sayesinde kurtuldu

İrlanda'nın başkenti Dublin'de babasıyla beraber hayvanat bahçesine giden bir çocuk, kaplan saldırısından kırılmaz cam sayesinde kurtuldu. Kaplanın saldırı anı baba tarafından anbean görüntülendi. Twitter'a düşen görüntüler sonrası, hayvanat bahçeleri hakkındaki tartışmanın fitili yeniden ateşlendi.

GİRİŞ 24.12.2019 09:36 GÜNCELLEME 24.12.2019 10:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dublin Hayvanat Bahçesi'ne babasıyla giden küçük çocuk, bir kaplanın kafesinin önünde fotoğraf çektirmek istedi. Çocuğu gören kaplanın saldırma anı ve çocuğun kırılmaz cam sayesinde kurtuluşu baba tarafından görüntülendi. Sosyal medyaya düşen görüntüler kısa zamanda popüler oldu.

Görüntülerde kaplanın çocuğu gördüğü ve saldırmaya hazırlandığı, daha sonra saldırdığında ise kırılmaz cama çarpıp afalladığı görülüyor.

Görüntülerin Twitter'a düşmesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Babanın çocuğu bilerek camın önünde bıraktığı, kaplanı bu şekilde tahrik ettiği öne sürülürken bu "boşuna" saldırının kaplanın yaralanmasına neden olabileceği iddia edildi.

Öte yandan, başka bir grup sosyal medya kullanıcısı, hayvanat bahçelerinde hayvanların tutsak edildiği, insanların eğlence ve zevkleri uğruna sömürüldüğüne dikkat çekti.

Bazı kullanıcılar da babanın sorumsuz olduğunu, eğer camın şanssızlık eseri kırılsaydı çocuğun ölmüş olabileceğini iddia etti.

Huffpost'un haberine göre, RTE televizyonuna konuşan baba Rob Costello, "Bir şeylerin olacağını hissetmiştim. Saldırıdan sonra oğlum gülmeye başladı ve durum onu korkutmadı. Ben de histerik bir şekilde gülmeye başladım" ifadelerini kullandı. Costello, "Ufak bir gülüşün olduğu yerde bir hüzün de vardır. Dünyada hayvanat bahçelerinde neler yaşandığına dair tartışmalar var. Ama bu hayvanlar esir, bunu da düşünmek lazım" dedi.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 4
  • yaşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayır cam kırılsa dediğiniz doğru adam zaten kırılmaz cam yapmış. Kaplana da saldırma diyemez ki. Asıl Kaplana yazık olmuş gariban fena çarpmış cama. Bi de o taraftan bakmak lazım. Hayvana yazık cam nedir bilmiyor ki her seferinde birisine saldırsa kafayı cama vursa.
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Camda olsa tehlikeli her ihtimal düşünülmeli çocuklar yem gibi hayvanların önüne konulmasın oturtmasınlar Allah korusun ya kırılsa bence çok tehlikeli
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bencede
    Cevapla
  • G.antep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Ozman camlar daha saglam yapilsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?