Libya'da dünya gündemini değiştirecek bomba gelişme: Askerler ordu değiştirdi

İngiliz basınında yer alan son dakika iddiasına göre; yüzlerce Sudanlı paralı asker, Libya'da darbeci lider Halife Hafler'in uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı yürüttüğü savaşa katıldığı belirtildi.

Libya'da dünya gündemini değiştirecek bomba gelişme: Askerler ordu değiştirdi
Libya'da dünya gündemini değiştirecek bomba gelişme: Askerler ordu değiştirdi
GİRİŞ 25.12.2019 12:42 GÜNCELLEME 26.12.2019 09:14
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

İngiliz The Guardian Gazetesi'nin son dakika haberine göre, Sudan'dan yeni bir paralı asker dalgasının Libya'ya geldiği ve bu durumun, taraflar arasındaki çatışmayı, bölgenin istikrarını sarsacak uluslararası bir savaşa dönüştürebileceği belirtildi.

 

EN AZ 3 BİN MİLİS GÜCÜ VAR

 

Haberde, Libya'daki Sudanlı milis güçlerin komutanlarının son aylarda yüzlerce kişinin savaşmak üzere ülkeye geldiğini söyledikleri aktarıldı. Libya'nın güneyinde konuşlanan söz konusu güçlerin komutanlarından birinin "Pek çok genç geliyor, bu kadar büyük sayıda milisi kabul edebilecek kapasitemiz yok. Halihazırda Libya'da en az 3 bin Sudanlı milis var" dediği kaydedildi.

GELENLERİN ÇOĞU BEŞİR KARŞITI

Paralı asker dalgasıyla gelenlerin pek çoğunun, Sudan'da devrik lider Ömer el-Beşir rejimine karşı savaşanlardan oluştuğu, bazılarının da Darfur bölgesindeki savaşta yer aldığı ifade edildi.

KOMUTANLAR, DARBE İLE GELEN YENİ HÜKÜMETE DE KARŞILAR

Gazeteye göre, kendileriyle görüşülen komutanların hepsi, ülkelerine dönüp Beşir rejiminin yıkılmasından sonra iktidara gelen geçiş hükümetine karşı savaşmak istediklerini belirtti.

HAFTER'İN PARALI ASKER İHTİYACI

Hafter, Trablus saldırısıyla üst seviyeye çıkan insan kaynağı ihtiyacının bir kısmını müttefiklerinin sağladığı finansmanla, paralı askerlerden karşılıyor. Bu paralı askerler arasında Sudan Bağımsızlık Ordusu ve Sudanlı Cancavid Milisleri yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Bi Mühendis 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme Libay biz geliyoruz .
    Cevapla
  • Kepir 18 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini vurun
    Cevapla
  • Kara cahil 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu tabloya iyi bakın. Savaşanlar kim, müslüman. Ölenler kim, müslüman. Bu savaşların finansörü kim, Suudi Arabistan, bae, katar, İran yani musluman parası. Yani petro-dolarlar. İnanın İsrail tek başına savassa İslam alemine bu kadar zarar veremez. Ama İslam alemi olarak o kadar aptal bir toplumuz işte. İsrail İslam alemini böldü ve yönetiyor. Elini hicbirseye sürmeden keyifle izliyor.
    Cevapla
  • Öğretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar her yerde yıkımın takipçisi. Nerede yıkım var orada paralı askerler. Ortadoğu'ya rahat yüzü yok artık. Bu adamlar menfaatleri için yeni cephelerde yeji savaşlar çıkarmaya hazır. Batılı güçlerde bunu istiyor zaten. Kendi elleriyle kendi sonlarını hazırlıyorlar.
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    1 .dunya savasinda anzaklar kullanildi simdide .paranın.gücuyle .afrikalı fakir halk . Abd ing .ab.ortaklıgı... sahada afrikayı. Kullanma .ve atma . Plani devrede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!