Malezya'dan dikkat çeken Doğu Türkistan açıklaması

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, "Uygurlar Malezya'ya gelip sığınma istedikleri takdirde Malezya, Çin'den bu yönde bir başvuru gelse dahi Uygurları sınır dışı etmeyecektir" dedi.

Malezya'dan dikkat çeken Doğu Türkistan açıklaması
Malezya'dan dikkat çeken Doğu Türkistan açıklaması
GİRİŞ 27.12.2019 15:24 GÜNCELLEME 27.12.2019 15:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Malezya Parlamentosu'nda muhalefet partilerinin sorularını cevaplayan Başbakan Mahathir Muhammed, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde (Doğu Türkistan) yaşayan Uygurlara yönelik baskı ve etnik ayrımcılığa ilişkin soruya yanıt verdi.

 

Mahathir, Malezya'nın başka ülkelerin iç işlerine karışmama prensibini hatırlatarak, "Uygurlar da dahil olmak üzere Müslümanlara yönelik dünya genelinde uygulanan baskıların varlığı tüm taraflar nezdinde kabul edilmelidir" şeklinde konuştu.

Çin'deki baskılardan kaçan Uygurların Malezya'ya iltica taleplerinin kabul edilip edilmeyeceği sorusuna ise Mahathir, "Başka ülkeye gidebilirler çünkü güvenlikleriyle alakalı meşru korkuları var ve kendi ülkelerinde korunmayacaklarına yönelik düşünceleri mevcut. Uygurlar Malezya'ya gelip sığınma istedikleri takdirde Malezya, Çin'den bu yönde bir başvuru gelse dahi Uygurları sınır dışı etmeyecektir" cevabını verdi.

 

Malezya Başbakanı, 18-21 Aralık'ta düzenlenen Kuala Lumpur Zirvesi'nin kapanışında yaptığı açıklamada "Uygurların tutuklandığına dair bilgiler alıyoruz. Bu yaşananlar talihsiz şeylerdir ve biz de bu tür uygulamalara katılmadığımızı beyan ettik" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Meral 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Malezyaya
    Cevapla
  • yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    İpek kara deniz yolunu kapatın 5 yada 10 yıl çin çıkışlı yerli yabancı üretilen her ürünü yasaklasın geçirmesin devletimiz akp bakın kendiliğinden çekecektir askerlerini bütün dağılan doğu Türkistanlılar tüırkiyeye getirilmeli aile bağları korunmalı
    Cevapla
  • asia 4 yıl önce Şikayet Et
    aslan bunlar aslan
    Cevapla
  • Ahmet Konuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Uygurların sesine ses vermeliyiz. ABD, Çin i sıkıştırmak için Uygurlar a destek veriyor. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz Tüm Dünya yı ayağa kaldırmalıyız. Bu sayede kardeşlerimizin üzerindeki çin baskısını tamamen kaldırabiliriz. Gerçek özerkliğe kavuşabilirler
    Cevapla
  • Arda 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok Şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir