Putin'den dünyayı korkutan sözler: Bu füze ve bu tuşla her yeri vurabilirim

Gelen son dakika haberine göre; Rusya'nın sesten hızlı nükleer başlık taşıyabilme kapasitesine sahip yeni füzeleri yerleştirildi. Açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni silaha ABD menşeli füze kalkanlarının dahi engel olamayacağını söyledi.

Putin'den dünyayı korkutan sözler: Bu füze ve bu tuşla her yeri vurabilirim
Putin'den dünyayı korkutan sözler: Bu füze ve bu tuşla her yeri vurabilirim
GİRİŞ 28.12.2019 08:12 GÜNCELLEME 28.12.2019 20:06
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Rusya sesten hızlı (hipersonik), nükleer başlık taşıyabilme kapasitesine sahip yeni füzelerini ilk kez konuşlandırdığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun konuşlandırmayla ilgili Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bilgilendirdiği açıklandı. Ancak füzelerin nereye konuşlandırıldığı belirtilmedi.

 

Putin'in "durdurulamaz" dediği Avangard, Rus Ordusunun envanterine girdi

"ABD BUNA ENGEL OLAMAZ! DÜNYANIN HER YERİNİ VURACAK"

 

"Avangard" isimli hipersonik füze, üzerine oturtulduğu kıtalararası balistik füzenin hızını ses hızının 27 katına kadar çıkartabiliyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin, geliştirilen yeni tip silahın çağın ötesinde olduğunu belirterek, bu gelişmenin Sovyetler Birliği'nin 1957 yılında uzaya ilk uyduyu göndermesine eş olduğunu kaydetti. Rusya'nın yeni nesil nükleer silahlarının dünya üzerinde neredeyse her noktayı vurabileceğini söyleyen Putin, ABD menşeli herhangi bir füze kalkanının da buna engel olamayacağını ifade etti.

Rusya lideri Putin, Savunma Bakanı Şoygu (solda) ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov (sağda)...

"TEK BİR ÜLKE BİLE BU SİSTEMLERE SAHİP DEĞİL"

"Avangard" sisteminin mevcut olan ve geliştirilecek tüm füze savunma sistemlerini delip geçebilecek düzeyde olduğunu söyleyen Putin "Bugün yeni ve yakın tarihimizde eşi benzeri olmayan bir duruma sahibiz. Diğer ülkeler bizi yakalamaya çalışıyor. Tek bir ülke bile, kıtasal menzile sahip sesten hızlı silahlar bir yana dursun, sesten hızlı silahlara dahi sahip değil" diye konuştu.

HİPERSONİK FÜZELER

Sesten hızlı süzülüş araçları, kumanda yüzeyleri sayesinde füzelerin önceden tahmin edilemeyen bir rota izleyebildiği ve sert manevralar yapabildiği kaydediliyor. Füzenin yörüngesinin normale göre daha alçak ve yassı bir yay çizebildiği belirtiliyor. Tüm bu özellikleri nedeniyle söz konusu silahlar, radarlar tarafından daha zor tespit edilebiliyor ve füze savunma sistemlerine de tepki vermek için daha az süre bırakıyorlar.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 42
  • Biri işte 4 yıl önce Şikayet Et
    Popisimin sitari rol yapmayı nede iyi ogrenmisiniz biraz da insanlık öğrenin oğlum paran var ülke yönetiyor diye bir şey mi sandın kendini herşey den önemli vicdan var. Allah size bırakmaz bu yaptıklarınızi. ABD, cin, İsrail artık her neysen bedelini elbet ödeyeceksiniz burda olmazsa ahirette mis gibi ödersiniz merak etmeyin. Allah zalimlere acımaz.
    Cevapla
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam kalktı bize S400 verdi 60sene kapın bekçi olarak dikildiğin müttefik ABD sana patriotu verdimi?S400 mana yapıp F35 verdimi parası ödediğin halde? Belki Rusya iyi değil ama bize en çok turisti gönderiyor ve bizim meyvelerimizi alıyor!Müttefik dostumuz ne yapıyor PKK silah veriyor.bence komşulan iyi dost ol ondan silah al ve aynısını üretmeye çalışsak daha iyi olaçak
    Cevapla
  • asas 4 yıl önce Şikayet Et
    başında patlar inşallah
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Buda Rus aklinin bir sömürü sistemidir.Silahlara bak cekin kork ve Rusyadan satin al..pozitif yönü ise Rusya sana bu silahlari sakin iznim olmadan kullanma demez..
    Cevapla
  • Öz vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin havası sönmeye başladıya şimdi rus devreye giriyor göz korkutmak ....ikiside aynı amaca hizmet ediyor....bunlar tiyatro...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi